'Murat'lar karışmış'

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, PKK'nin iki numaralı ismi Murat Karayılan'ın yakalanmasına ilişkin haberlerin isim benzerliği nedeniyle yaşanan bir karışıklıktan ibaret olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 15.08.2011 - 15:44
Abone Ol google-news

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Başbakan Erdoğan ile yaptıkları görüşmenin ardından AKP Genel Merkezi'nden ayrılırken soruları yanıtladı. Erdoğan, Karayılan'ın yakalanmasına ilişkin yeni bir gelişme olup olmadığı yönündeki bir soruyu "Yeni bir gelişmemiz yok. Yansıyan haberler var. İsmi aynı soyadı farklı olan bir başka terörist terör yöneticisinin yakalanmasıyla ilgili bir haber karışıklığı var" şeklinde yanıtladı.

Şahin, bir soru üzerine terörle mücadele konusunda Başbakan Erdoğan'ın dünki ifadelerinin de sert bir tavır olmadığını her zamanki ifadeleri olduğunu söyledi. Şahin, Erdoğan'ın Ramazan sonrasını işaret etmesi konusunda ise şunları söyledi: "Ramazan sonrası öncesi her ana gerekli tedbirleri alır. Ama ramazan sonrası da yine kendine göre ilave tedbirler alınır. Ramazanın ay olarak taşıdığı özelliğe bağlı herkes günlük programını gözden geçirir. Güvenlikte de mümkünse ramazanın özelliğine uygun tutum ve tedbirler geliştirilebilir."

 

'Keşke olmasalarla bu iş bitmiyor'

Uluslararası Nakliyeciler Derneğince (UND) WOW İstanbul Otel'de verilen iftarda konuşan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Türk insanının bugün İstanbul'daki bu iftar salonunda buluştuğu gibi Zeytinburnu'nda, Bağcılar ve Van'daki iftar çadırında da aynı asalet, aynı onur ve gururla buluşarak birliğini ve beraberliğini ortaya koyduğunu söyledi.
Şahin, şunları kaydetti: ''Bu milletin ve devletin varlığını, büyüklüğünü, huzurunu, gururunu örselemek isteyen, tırmalamak isteyen birileri var, ne yazık ki. 'Keşke olmasalar' diyoruz ama keşke olmasalarla da bu iş bitmiyor. Olmamaları için, yok olmaları için, yapmamaları için, yapamamaları için, bu sofradaki bu nimete kan doğramamaları için, bu huzuru bozmamaları için, yine devlet olarak biz sorumluluğumuzun farkındayız. Hükümet olarak sorumluluğumuzun farkındayız. Sizi temin ediyoruz ki Başkanımızın da yeri geldiğinde ifade ettiği gibi bu büyük milletin, bu kutsal vatanın huzurunu bozmak isteyen, büyüklüğüne göz dikmek isteyen küçüklerle acizlerle ucubelerle adı konmamış bu güruhla bu milletin bu devletin mücadelesi hukuk çerçevesinde ama yaptıklarının karşılığını oluşturacak şekilde bugün de yarın da devam etmektedir ve edecektir. Yarının mücadelesi bugünün mücadelesinden yapısal ve yöntem olarak daha farklı ve daha şiddetli olacaktır. Bu büyük milleti ve bu aziz vatanı kimse örselemeye, kimse bu memleketin huzurunu bozmaya hak sahibi değildir. Böyle bir hakkı tanımıyoruz. Ne yazık ki bunun adına 'barış' diyebiliyorlar, bunun adına 'demokrasi' diyebiliyorlar. Biz de diyoruz ki 'bu barış falan değil.' Biz bunu artık yüzde yüz tersinden okumanın gerçeğini gördük. 'Barış' diyorsa o zulümdür, savaştır. 'Demokrasi' diyorsa o zorbalıktır. Bunu böyle okuyoruz. Yüzde yüz tersinden okuyoruz. Yüzde yüz tersinden okuyamazsak bu meseleye de tam teşhis koyamama ve mücadele edememe yanlışlığında kalırız, kalabiliriz.''

Bakan Şahin, polis, jandarma, kara kuvvetleri, köy korucuları ve sahil güvenlik teşkilatıyla birlikte mücadelenin sürdüğünü de ifade ederek, ''Bizim görevimiz, sizin ve tüm ülkemizin, 74 milyonun huzur ve güvenliğini sağlamaktır. Sizin naklettiğiniz eşyanın nakli sırasındaki güvenliğini sağlamaktır. Sizin evinizde huzur içinde uyumanızı ve yollarda güven duygusu içinde seyahat etmenizi sağlamak bizim görevimizdir. Bu büyük milletin, ulusal devletin varlığına, birliğine, bütünlüğüne yönelen tehditleri de yok saymak, onları da fark etmemiş hissini uyandıracak bir suskunlukla geçmek istemedim'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler