NATO yine hedef şaşırdı

Libyalı muhalifler, NATO hava bombardımanında Brega yakınındaki mevzilerinin vurulduğunu, saldırıda yaralananlar olduğunu söylediler. Öte yandan Libya'nın doğusundaki Ecdebiye kentinden binlerce kişi kaçtığı belirtildi.

Yayınlanma: 07.04.2011 - 10:43
Abone Ol google-news

Yaralılardan Yunus Cuma, hastanede yaptığı açıklamada "Bize NATO hava saldırısı yapıldı. O esnada Brega yakınında araçlarımızın yanındaydık" dedi. Cuma, saldırıda en az 5 kişinin yaralandığını söyledi.

Başka muhalifler de hava saldırısıyla vurulduklarını söylerken, Reuters muhabiri hastaneye yaralıların getirildiği gördüğünü bildirdi.

Kaddafi birlikleri vurmaya devam ediyor

Libya'nın başkenti Trablus'ta hava saldırılarının düzenlendiği bildirildi. Libyalı bir görgü tanığı, Reuters ajansına yaptığı açıklamada, kentin üstünde önce bir uçak gördüğünü, daha sonra iki patlama sesi duyduğunu söyledi. İkinci patlamanın, ilkinden daha güçlü olduğu belirtildi.

Bu arada, Misrata kentinde Libya lideri Muammer Kaddafi'ye bağlı birliklerin dün düzenlediği bombardımanda 5 kişinin öldüğü bildirildi.

Muhaliflerin sözcüsü, Misrata'da dün Kaddafi birliklerinin, muhaliflerin elindeki limanı hedef alan ve limanın geçici bir süre kapanmasına neden olan bombardımanında 5 kişinin öldüğünü, 25 kişinin yaralandığını kaydetti.


Ecnebiye'ye bombardman

Libya'da Muammer Kaddafi'ye bağlı birliklerin, muhaliflerin elindeki Ecdebiye kentinin girişini bombaladıkları bildirildi.

Adının açıklanmasını istemeyen ve kentin batı girişinin 3 kilometre gerisinde bulunduğunu belirten bir muhalif, Reuters ajansına yaptığı açıklamada, Kaddafi birliklerinin girişi bombaladıklarını, muhaliflerin buradan çekildiğini söyledi.

Reuters muhabiri, kontrol noktası kurdukları kentin batı girişinden araçlarla ayrılan muhalifleri gördüğünü ve bu yönden patlama seslerinin geldiğini aktardı.

 

Binlerce kişi kaçıyor

Bölgedeki AFP muhabiri, Libya lideri Muammer Kaddafi'ye bağlı birliklerin bölgeye doğru ilerlediği söylentilerinin çıktığını aktardı. Bu söylentiler üzerine, binlerce sivil ve muhalifin kuzeydeki Bingazi kentine doğru kaçmaya başladığı bildirildi.

Kaddafi'ye bağlı birliklerin, muhaliflerin elindeki Ecdebiye kentinin girişini bombaladığı belirtilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler