Nazi savaş suçlusunu ajan yaptılar

Alman İstihbarat Teşkilatının (BND) 1950'li yılların sonunda Walther Rauff adlı bir Nazi savaş suçlusunu Latin Amerika'da ajan olarak çalıştırmış olduğu bildirildi.

Yayınlanma: 25.09.2011 - 11:04
Abone Ol google-news

Bild gazetesinin internet sayfasında yer alan bir haberde, 1984 yılında ölen Rauff'un, şimdi bakılmasına izin verilen dosyalarından BND'nin Rauff'un geçmişi hakkında bilgi sahibi olduğunun ortaya çıktığı belirtildi.

Nazi partisi olan NSDAP ve SS üyesi olarak faaliyet gösteren ve insanların öldürüldüğü gaz araçlarının geliştirilmesine ve kullanılmasına yardımcı olduğu ifade edilen Rauff'un, 2. Dünya Savaşı sonrasında İtalya'daki bir esir kampından kaçarak Latin Amerika'ya gittiği ve Ekvador'da işadamı olarak çalıştığı kaydedildi.

Bu ülkede BND görevlisi Wilhelm Beissner ile konuşan Rauff'un, 1960-1962 yılları arasında, hakkında tutuklama emri olmasına rağmen istihbarat teşkilatı tarafından eğitim almış, ancak kendisine önemli görevler verilmediği ve aldığı ücretin azaltılmış olduğu bildirildi.

BND'den 1963 yılına kadar 70 bin Mark (yaklaşık 35 bin avro) aldığı belirtilen Rauff'un, 1962 yılının Aralık ayında Şili'de tutuklandığı, ancak Almanya'ya iade edilmediği ve daha sonra da serbest bırakıldığı kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler