"Neden oturma izni verdiler?"

Artvin'in Borçka ilçesinde sel sonucu yıkılarak heyelan altında kalan evin enkazından cesedi çıkarılan Ali Demirci'nin kardeşi Hızır Demirci, ''Madem buralarda oturulamıyordu da niye oturma izni verdiler?'' dedi.

Yayınlanma: 25.09.2009 - 08:25
Abone Ol google-news

Sel sonucu evi yıkılan Hızır Demirci (46), gazetecilere yaptığı açıklamada, heyelanın geldiği evlerinin üst bölümüne dozerlerle yol yapıldığını ve bu yolun heyelana neden olduğunu iddia etti.

Demirci, ''Patlak da o yolun yapılmasından sonra meydana geldi. Orada ana yol yapmışlar. Bunu kim yapmışsa hesabını ödeyecek. Devlet mi, insanlar mı, bu ortaya çıkacak. Hesap ödenecek'' diye konuştu.

Devletin, evleri heyelan sonucu yıkılana kadar köye gelerek ölçüm yapmadığını, inceleme yapmadığını öne süren Demirci, ''Madem buralarda oturulamıyordu da niye oturma izni verdiler, niye bizi kaldırmadılar?'' diye konuştu.

Olay akşamı yağmur devam ederken iş makineleriyle enkaza gelip ilk çıkarılan yeğeninin eşi Gülsüm Demirci'yi enkazdan almaya çalıştıklarını belirten Demirci, şöyle devam etti:
''Çocuğu Beyzanur kucağındaydı. Çocuğu komşular aldı. 20 dakika içinde de Gülsüm'ü olay yerinden çıkarmayı başardık. Yaralıydı, ağzından kan geliyordu. Her türlü müdahaleyi yaptık ancak hastaneye ulaştıramadık. Borçka yolu kapalıydı, Gülsüm'ü bir kepçeye bindirdik. Karşıya kadar götürdük. Ama bu sırada zaten soğuktan etkilendi. Sonradan sağlık ekibi Hopa tarafından ulaştı ancak Gülsüm'ü kaybettik.''

Yetkililerin son 1 haftadır sel olacağına dair uyarılar yapılmasına karşın Artvin'e acil durumlar için helikopter göndermediğini iddia eden Demirci, şunları kaydetti:
''Devletin imkanları varsa seferber edilmesi lazım. Bu zaman edilmeyecekse ne zaman edilecek? Buraya heyelan olduktan sonra helikopter gelme imkanı varsa ve bu imkan kullanılmamışsa bu durum ortaya çıkarılmalıdır. Devleti suçlamıyorum ama helikopter imkanı varsa da getirilmemişse gereken hesap ödenmelidir.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler