Nizip'te cinsel istismara uğrayan iki çocuk nerede?

Nizip 1 Çadırkenti'nde sığınmacı 30 erkek çocuğuna cinsel istismar uyguladığının ortaya çıkmasının ardından CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici kamp yönetiminin, olay ortaya çıktıktan sonra cinsel istismarı gerçekleştiren temizlik görevlisinin işine son vermeyip, sadece görev yerini değiştirdiği bilgisini kamuoyuna duyurdu.

Yayınlanma: 13.05.2016 - 15:48
Abone Ol google-news

Nizip 1 Çadırkenti'ndeki cinsel istismarı soru önergesi olarak Meclis gündemine taşıyan CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, kamptan sorumlu olan AFAD'ın yaptığı açıklamada konuya ?2015'te yargıya taşınan ve gerekli tüm idari tedbirlerin uygulandığı bir olayö nitelemesi yapıldığına dikkat çekerek şöyle devam etti: "Ancak ortaya çıkan bilgiler cinsel istismar vakasında çadırkent yönetiminin ve dolayısıyla AFAD'ın ihmalleri olduğunu göstermektedir. Cinsel istismara uğrayan 2 çocuğun Eylül 2015'te çadırkentten ayrıldıktan sonra bir daha geri dönmemeleri, olayın vuku bulduğu yerdeki kameraların arızalı olması, olay ortaya çıktıktan sonra cinsel istismarı gerçekleştiren temizlik görevlisinin sadece görev yerinin değiştirilmesi ihmallerden bazılarıdır."


"SADECE İSTİSMAR NOKTASINI GÖREN 14 KAMERA ARIZALI!"

CHP'li Ekici bu değerlendirmelerin ardından Başbakan'dan şu sorulara cevap vermesini istedi:

-Cinsel istismara uğrayan ve koruma altında olması gereken çocuklardan ikisinin olayın ortaya çıkmasından sonra çadırkentten ayrıldığı ve nereye gittiklerinin ya da nerede olduklarının bilinmediği doğru mudur? Doğru ise bu olağan bir durum mudur?

-Cinsel istismar olayının gerçekleştiği çadırkentte 85 kameranın olduğu ancak olay yerini gören 14 kameranın arızalı olduğu bilgisi doğru mudur?

-Çadırkentte 30 çocuğa cinsel istismar olayının ortaya çıkmasından sonra çadırkent müdürlüğünün cinsel istismarı gerçekleştiren zanlı temizlik görevlisini görevden uzaklaştırmak yerine sadece görev yeri değişikliği yaptığı iddiası doğru mudur?

-Yukarıda sayılan ihmallerde sorumluluğu bulunanlar hakkında bugüne kadar ne tür işlemler yapılmıştır?

CHP'li Ekici bir gün önce de yargılama sürecine katılması için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na gönderilen resmi yazılar olduğunu, bakanlığın duruşmalara katılmadığını, olay basına yansıyınca da Bakanlığın alel acele davaya müdahil olma kararı aldığını açıklamıştı."

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler