Notları değiştiren 2 kişi yakalandı

Hacettepe Üniversitesi'nde bir öğretim görevlisinin bilgisayar şifresini ele geçirerek çok sayıda öğrencinin notlarını değiştirdikleri iddia edilen 2 öğrenci gözaltına alındı.

Yayınlanma: 25.06.2009 - 10:34
Abone Ol google-news

Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Bilişim Suçlar Büro Amirliği görevlileri, Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı üzerine Hacettepe Üniversitesi'ndeki olayla ilgili soruşturma başlattı.

Ankara Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğretim elemanı Meltem Bozkurt'un bilgisayarını incelemeye alan bilişim uzmanı polisler, olayla ilgili öğrenciler M.N. ve F.N'yi gözaltına aldı. Bu öğrencilerin evlerinde arama yapıldığı bildirildi.

Emniyet yetkilileri, yapılacak incelemelerden sonra olayla ilgili ek gözaltı olabileceğini kaydederek, soruşturmanın çok yönlü sürdürüldüğünü ifade ettiler.

Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan açıklamada, bir öğretim elemanının şifresinin ele geçirilerek, 2008-2009 öğretim yılında toplam 154 notun değiştirildiğinin tespit edildiği bildirilmiş ve olayın 12 Haziran 2009 tarihi itibarıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına intikal ettirildiği belirtilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler