"Nükleer müzakereler İstanbul'da"

İran haber kaynağı Press TV'den son gelen bilgiye göre, İstanbul, İran ile dünya güçleri arasında gerçekleştirilecek nükleer görüşmelere ev sahipliği yapacağını doğruladı.

Yayınlanma: 08.04.2012 - 10:36
Abone Ol google-news

İran bir süre önce, önümüzdeki hafta başlaması beklenen nükleer müzakerelerin Türkiye’de yapılmasının mümkün olmadığını net bir dille ifade etmiş, "Türkiye'nin görüşmelerden dışlanmasına" gerekçe olarak Ankara'nın Suriye konusundaki tutumunu göstermişti.

Birçok İranlı yetkili de yaptıkları açıklamalarda, 13 ve 14 Nisan tarihlerinde yapılacak görüşmelere, Bağdat ya da Pekin’in ev sahipliği yapabileceğini ifade etmişti.

Özellikle Meclis Başkanı Ali Laricani’nin hafta sonu İstanbul’da yapılan “Suriye Halkının Dostları Konferansı” konusundaki ağır eleştirileri üzerine Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İran’dan izahat istendiğini açıklamıştı.
 

"Açıklamaların bağlayıcılığı yok"

İranlı Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi’yi arayan Davutoğlu, mevkidaşının kendisine İran İslam Cumhuriyeti adına yapılan bütün açıklamaların sadece Dışişleri Bakanı, Cumhurbaşkanı ve Dini Lider tarafından yapıldığını, diğer açıklamaların bir bağlayıcılığının bulunmadığını söylediğini bildirdi.

Önümüzdeki hata yapılacak görüşmelerin İstanbul’da yapılması önerisi, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği Tahran ziyareti sırasında İran’dan gelmişti.

Türkiye, en son Ocak 2011’de yapılan İran nükleer görüşmelerinde ev sahipliği yapmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler