O vekile soruşturma yok

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, AKP Van Milletvekili Fatih Çiftçi hakkında soruşturma yürütüldüğü şeklindeki iddiaları yalanladı.

Yayınlanma: 30.12.2011 - 17:12
Abone Ol google-news

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yapılan açıklamada, bugün bir gazetede yer alan ve Bakan Erdoğan Bayraktar'ın Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak'ın soru önergesine verdiği cevaplara dayandırılan haberin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Haberde yer alan ''Erdoğan Bayraktar, Van'da mevzuata aykırı davrandığı iddiasına adı karışan Erciş eski Belediye Başkanı ve AKP Van Milletvekili Fatih Çiftçi hakkında inceleme istemiyle Adalet Bakanlığı'na başvurdu'' ibaresinin gerçek dışı olduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:
''Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak'ın Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesine Başbakanımızın talebi doğrultusunda Bakanımız Erdoğan Bayraktar cevap vermiştir. Bakanımız cevabında 'İmar mevzuatına aykırı davrandığı iddiasıyla ilgili Bakanlıkça (İçişleri Bakanlığı) Erciş eski Belediye Başkanı Fatih Çiftçi hakkında yapılan araştırma sonucunda düzenlenen 16 Eylül 2011 tarih ve 96/38 sayılı tevdi raporu, 2709 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 83. maddesi uyarınca yasama dokunulmazlığının kaldırılmasından sonra ön inceleme yapılması gerektiği gerekçesiyle Adalet Bakanlığı'na gönderilmiştir' ifadelerini kullanmıştır.
Sayın Bakanımızın bu cevabı bir basın organı tarafından 'Erdoğan Bayraktar, mevzuata aykırı davrandığı iddiasına adı karışan Erciş eski Belediye Başkanı ve AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi hakkında inceleme istemiyle Adalet Bakanlığı'na başvurdu' şeklinde yanlış bir şekilde yorumlanmıştır. Van Milletvekili Fatih Çiftçi hakkında imar mevzuatına aykırı davrandığı iddiası ile İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen tevdi raporu 16 Eylül 2011 tarihini taşımaktadır. Yani 23 Ekim 2011'de meydana gelen Van depreminden öncedir. Dolayısıyla söz konusu imar mevzuatına aykırılık iddiasının Van depremi ile bir ilgisi bulunmamaktadır. Sayın Bakanımızın veya Bakanlığımızın Van Milletvekili Fatih Çiftçi hakkında bir soruşturması veya incelemesi bulunmamaktadır.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler