Obama, cinsiyet değiştiren Simpson'u atadı

ABD Başkanı Barack Obama, ülke tarihinde bir ilki gerçekleştirerek eskiden erkek olan ve cinsiyet değiştirerek kadın olmaya karar veren Amanda Simpson isimli bayanı Ticaret Bakanlığı'nın ileri teknoloji bölümüne uzman danışman olarak atadı. Karar, cinsiyet değiştiren Amerikalılar arasında sevinçle karşılandı.

Yayınlanma: 05.01.2010 - 08:33
Abone Ol google-news

New York merkezli Turkishreporter.com haber sitesinin konuyla ilgili haberinde, Ulusal Transgender Eşitlik Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi olan Amanda Simpson, "Umarım ben, başkan tarafından atanan yüzlerce transgender'in ilki olurum. Bu atama, gelecek için çok sayıda insana yeni kapılar açacaktır" dediği belirtildi.


49 yaşındaki ilk politik transgender atama olan Amanda Simpson, fizik, mühendislik ve iş yönetimi konularında eğitim görmüş bir kişi olarak yeni işini en iyi şekilde yapmaya çalışacağını kaydetti. ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'u Obama'ya karşı başkanlık yarışında destekleyen Simpson, demokratların Beyaz Saray adayını belirlediği 2008 yılındaki ulusal kongreye Hillary Clinton'un delegesi olarak katılmıştı.

Savunma sanayinin içinden gelen ve sektördeki başarılarıyla tanınan Simpson, bazı çevreler tarafından 'Roket Bilimkadını' olarak da biliniyor. Simpson'un Obama yönetimindeki işi, ABD Ticaret Bakanlığı'nın Endüstri ve Güvenlik bölümünde teknik konularda danışmanlık yapmakla birlikte, bölümün basın ve halkla ilişkiler görevini yürütmek olacak.

Erkek olduğu dönemde test pilotluğu yapan Simpson, ataması yapılmadan önce füze sistemleri yapan bir şirketin Gelişmiş Teknoloji Bölümü'nde çalışıyordu. 2005 yılında Arizona eyaletinden Amerikan Kongre üyeliği için aday olan Amanda Simpson, seçimi kaybetmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler