Obama: Oradaki işi bitireceğim

ABD Başkanı Barack Obama, ülkesinin yeni Afganistan stratejisini yakında açıklayacağını, niyetinin 8 yıldır süren savaşın ardından "oradaki işi bitirmek" olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 25.11.2009 - 07:30
Abone Ol google-news

ABD Başkanı Barack Obama, Hindistan Başbakanı Manmohan Singh ile Beyaz Saray'da düzenlenen ortak basın toplantısında bir soru üzerine, "Amerikan halkına bu konuda nasıl bir adım atacağımıza dair çok kısa bir zaman içinde bir açıklama yapacağım" dedi.

Afganistan savaşının 8 yıldır devam ettiğine dikkati çeken Obama, "Niyetim, (oradaki) işi bitirmek" dedi.

Bu arada, Amerikan basını ve uluslararası ajanslarda yer alan haberlerde, Obama'nın Afganistan'a takviye asker kararını 1 Aralık'ta açıklayacağı bildirildi.
 

"Afganistan'a 34 bin yeni asker gönderme hazırlığı"

Öte yandan, CNN'in haberine göre, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Afganistan'a 34 bin yeni Amerikan askeri gönderilmesinin planlarını yapıyor.

Pentagon'dan bir yetkiliye dayandırılan haberde, Obama'nın nihai kararıyla ilgili henüz kesin bir sonuca ulaşılmadığı, ancak bakanlık yetkililerinin bölgeye 34 bin ek Amerikan askeri gönderilmesinin hazırlığını yapmakla görevlendirildiği belirtildi.

Haberde, yeni birliklerin Afganistan geneline konuşlanacağı, ancak özellikle ülkenin güneyi ve güneydoğusuna yoğunlaşacağı kaydedildi.

CNN'in haberinde ayrıca, Amerikalı iki askeri yetkiliye dayanarak, Pentagon'un Obama'nın onaylamasını beklediği 34 bin askerle, Afganistan'daki ABD birliklerinin komutanı Stanley McChrystal'in istediği 40 bin asker arasındaki boşluğu doldurmak için NATO ülkelerinden de yeni asker katkısının talep edileceği belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon