Obama'ya göre orta sınıfın gelişmesi önemli

ABD Başkanı Barack Obama, sağlıklı ekonomi için orta sınıfın ekonomik gelişmesinin çok önemli olduğunu belirterek, orta sınıfa yardım etmeye her zaman hazır olduklarını söyledi.

Yayınlanma: 04.09.2010 - 17:18
Abone Ol google-news

ABD Başkanı Barack Obama, ABD'de 6 Eylül pazartesi günü kutlanacak "İşçi Günü" öncesinde radyodan yaptığı haftalık açıklamada, sağlıklı bir ekonomi için orta sınıfın ve çalışan kesimlerin durumlarının iyiye gitmesinin, borsanın iyi durumda olmasından bile daha önemli olduğunu vurguladı.

Obama konuşmasında, kendi yönetiminin çalışan kesimlerin durumlarının daha iyi olmasını sağlamak için çalışmalarını hiç durmaksızın sürdüreceğini belirterek, ekonomik durgunluktan en çok etkilendiği bilinen orta sınıf için daha çok iş yaratılması, yüksek okul ücretlerinin düşürülmesi, emeklilik şartlarının iyileştirilmesi, ailelerden alınan vergilerin düşürülmesi ve sağlık sigortasından daha iyi yararlanmalarını sağlamak için attıkları adımları anlattı.

"İşçi Günü'nün" ailelerle zaman geçirmekten çok "Amerikalı işçileri, çalışan kesimleri yücelten bir gün" olduğunu ifade eden Obama, "İşçi Günü, Amerikan ekonomisinin belkemiği olan orta sınıfa karşı verdiğimiz sözleri yeniden teyit etme günüdür" diye konuştu.

Obama, kendilerinden önceki dönemde orta sınıf ailelerin ekonomik canlanma gösteremediklerini, oysa ABD dışına istihdam kaydıran şirketler için vergilerin düşürüldüğünü, Wall Street şirketlerinin ise çok büyük kazançlar elde ettiklerini söyledi. Obama şöyle devam etti:
''Bu yılki işçi gününde, yıllar geçtikçe daha da değer kazanan temel gerçeklere yönelelim. Ekonomimizi iyileştirmek için sağlıklı bir borsadan daha fazlasına ihtiyacımız var, alışveriş yapılan canlı sokaklara ve giderek büyüyen, gelişen orta sınıfa ihtiyacımız var.
Bu yüzden, ailelerimize ve gelecek nesillere daha fazla fırsat, ekonomik güvenlik sağlamak ve temel Amerikan hayalini gerçekleştirmelerine yardımcı olmak için her gün çalışacağım."

ABD'de 1880'li yıllardan beri Eylül ayının ilk Pazartesi günü, işçilerin ekonomik ve sosyal başarılarına atfen "İşçi Günü" olarak kabul ediliyor ve ülkede resmi tatil ilan ediliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler