Ödül törenleri de dijitalde

Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği’nin düzenlediği Dünya Sanat Günü “Wallace Hartley” ödülleri bu yıl Instagram’dan canlı olarak yayımlandı.

Yayınlanma: 18.04.2020 - 06:00
Ödül törenleri de dijitalde
Abone Ol google-news

Dünya Sanat Günü, 2012’den beri dünyada sayısız ülkede giderek daha çok kutlanırken, UPSD de bu kutlamalara, yaptığı etkinliklerin yanı sıra, her sene verdiği Dünya Sanat Günü Ödülleri ile katılıyor.

Gelenekselleşen ödüller, bu yıl 15 Nisan’da AIAP/IAA Dünya Başkanı Bedri Baykam’ın resmi Instagram hesabından canlı yayımla “Wallace Hartley Ödülleri” ismiyle, 7 farklı dalda verildi. Bedri Baykam’ın ödülleri sahiplerine canlı yayında bildirdiği gecede; Yılın Sanat Kurumu Baksı Müzesi oldu ve ödülü, kültürü Anadolu’nun bağrına taşıyan ve yerel halka sevdiren Baksı Müzesi adına kurucusu Hüsamettin Koçan aldı.

Yılın Sanat İnsanı Ödülü, Türkiye’nin mimari, sanat ve kültür yaşamında emeği geçen Faruk Sade’ye ve onun adına Faruk Sade Fonu’nu hayata geçiren eşi Fulya Sade ve artık Galeri Siyah Beyaz’ı yöneten kızı Sera Sade’ye verildi. Yılın Sanat Medya İnsanı ise kültür sanat medyasının vazgeçilmez ismi Doğan Hızlan oldu. Yılın sanatçısı Taner Ceylan’ın seçiminde ise Olimpos Sergileri ve genç sanatçılara verdiği destek ile doğa ve sosyal haklara olan duyarlılığı rol oynadı. Yılın Genç Sanatçısı Alpin Arda Bağcık, 12 yıldır fotorealizme yakın çalışmalarla, realizm çıkışlı soyut “imrendiricisi” işler yapıyor. Bağcık da bu ödülün ve kuşaklar arası diyaloğun kendisi için önemini vurguladı.

Yılın Sanat Onur Ödülü ise ressam Turan Erol’a verildi. Turan Erol, canlı yayında büyük bir tevazuyla bu dönemde bu ödüle neden layık görüldüğünü bilmek isteyince, Baykam, “Turan Bey, ömrünüzde kaç resim yaptınız” diye sordu. Erol, “Bilmiyorum, çok, sayısız” yanıtını verince Baykam, “Bu ödülü size vermemizin nedeni de sayısız” diye yanıtladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler