'Oğlum, beni cezaevinden çıkarmak için kendini feda etti'

Muğla'nın Fethiye ilçesinde dershane borcunu ödeyemediği için intihar ettiği öne sürülen 18 yaşındaki Soner Semih S'nin annesi Emine S, ''Oğlum, 'annemi cezaevinden çıkarayım' diye evi satmaya kalkmış. Oğlum dershane borçları yüzünden beni cezaevinden çıkarmak için kendini feda etti'' dedi.

Yayınlanma: 05.04.2010 - 15:43
Abone Ol google-news

Çocuklarının dershanelere olan borcunu ödeyemediği için 3 ay hapis cezasına çarptırılan ve yaklaşık 2 aydır cezaevinde bulunan Emine S, borcun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce ödenmesi üzerine Muğla E Tipi Cezaevi'nden tahliye olduktan sonra evine geldi. Çatalarık Mahallesi'ndeki evinde ailesi ile komşuları tarafından gözyaşlarıyla karşılanan Emine S'nin gözyaşlarına hakim olamadığı ve ölen oğlunun ismini söylediği gözlendi.

Emine S. basın mensuplarına yaptığı açıklamada, dershaneye olan toplam bin 800 liralık borcun 5 bin lira olduğunu ileri sürerek, şunları kaydetti: ''Dershaneye ücreti ödeyemedim. Beni ondan tutuklayıp cezaevine götürdüler. 18 yaşında oğlum gitti. Bu hale getirenlerden şikayetçiğim. Yuvamız parçalandı. Oğlum, 'annemi cezaevinden çıkarayım' diye evi satmaya kalkmış. Oğlum dershane borçları yüzünden beni cezaevinden çıkarmak için kendini feda etti. Evimize icracılar gelmişti. Dershane borcu için geldiklerini söylediler. İmza attım, keşke atmaz olaydım da bunlar başımıza gelmeseydi. Oğlum dershane uğruna gitti.'' Fethiye ilçesinde 18 yaşındaki Soner Semih S, evlerinin önündeki çardağa iple asılmış halde bulunmuş, gencin kardeşlerinin dershane parasını ödeyemediği için cezaevinde bulunan annesinin durumuna üzülerek intihar ettiği öne sürülmüştü.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon