'Oğlumu şehit olarak görmüyorum'

Batman'da terhisine 23 gün kalan Ermeni asıllı asker Sevak Şahin Balıkçı Paskalya Bayramı'nda kaza kurşunuyla "şehit" oldu. Baylıkçı'nın babası ise, 'Oğlumu ehit olarak görmüyorum. Gurur duymuyorum' dedi.

Yayınlanma: 26.04.2011 - 10:54
Abone Ol google-news

Askeri yetkililer Sevak Şahin Balıkçı'nın cenazesini ailesine "şehit" diye teslim etti. ''Tek kurşun ile şehit olunmaz" diyen Balıkçı ailesi, olayın araştırılmasını istedi. Balıkçı'nın ölümüne savcılık el koydu. Askeri yetkililer Sevak Şahin Balıkçı'nın cenazesini ailesine "şehit" diye teslim etti. Ancak ailesi, Hristiyanların Paskalya Bayramı'nı yaşadığı 24 Nisan'da kaybettikleri oğullarının şehit olmadığını düşündüklerini belirterek, ölümünün araştırılmasını istedi.

Ntv'nin haberine göre, İstanbul Teknik Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü mezunu olan Sevak Şahin Balıkçı, Batman'ın Kozluk İlçesi Gümüşörgü Jandarma Karakolu'nda görev yapıyordu.

Terhisine 23 gün kala karnına isabet eden kurşunla hayatını kaybeden Sevak Şahin Balıkçı'nn cenazesi, bugün askeri yetkililer tarafından İstanbul'a getirildi.

Kadıköy'deki evlerinde basın mensuplarına açıklama yapan Sevak Şahin Balıkçı'nın annesi Ani Balıkçı, oğluyla en son iki gün önce konuştuğunu belirterek "Paskalya Bayramı'nı kutlamıştım. İstirahat halindeyken arkadaşının silahından çıkan kurşunla şehit olduğunu söylediler. Bir çarpışmada ölse belki bu kadar üzülmeyecektim. Vatan için hiçbir şey yapmamışken sadece askerliğini yaparken gitti oğlum. Oğlumun hayalleri vardı. Güzel sanatlarla ilgileniyordu. Geldiğinde de yine güzel sanatlarla ilgilenecekti" dedi. Ani Balıkçı, oğlunun fotoğrafına sarılıp ağladı.
 

"Oğlumu şehit olarak görmüyorum"

Sevak Şahin Balıkçı'nın babası Garabet Balıkçı da oğlunun ölüm sebebinin araştırılmasını istedi.

Garabet Balıkçı, "Cumartesi konuştuk oğlumla 'Baba biz burada şu anda çiğ köfte yapıyoruz. Komutanlarla birlikte yiyeceğiz' dedi. Keşke oğlum düşmanla savaşarak kurşun sıkarak ölseydi de şehit olsaydı. Benim oğlum arkadaşının silahından çıkan kurşunla öldü. Ben oğlumu şehit olarak görmüyorum. Bir şehit tek kurşunla kaza kurşunuyla ölmez. Sakın bunu kimse şehit olarak kabul etmesin. Askeri yetkililer bizi olay yerine götürüp tatbikat yapıp bize bilgi vereceklermiş. Şu vaziyette hiç gurur duyamıyorum" diye konuştu. Sevak Şahin Balıkçı'nın cenazesi bugün Feriköy Ermeni Kilisesi'nde yapılacak dini törenle toprağa verilecek.
 

 

Jandarma Genel Komutanlığı'ndan Balıkçı açıklaması

Jandarma Genel Komutanlığı, Batman'da Jandarma Er Sevak Şahin Balıkçı'nın kaza sonucu vefat ettiğini belirterek, erin ailesinin olayın yaşandığı karakolda misafir edilmesi ve vefat eden erin komutanları ve arkadaşları ile baş başa görüştürülmesinin planlandığını bildirdi. Komutanlığın internet sitesinde yer alan bilgi notunda, Batman'ın Kozluk ilçesi, Gümüşörgü Jandarma Karakol Komutanlığında meydana gelen silah kazası sonucunda, Jandarma Er Sevak Şahin Balıkçı'nın vefatına ilişkin bazı basın yayın organlarında yanlış haber ve yorumlara yer verildiği belirtildi.

Olaya ilişkin bilgi verilen açıklamada, önceki gün karakola 40-50 metre mesafede aşırı yağıştan zarar gören mevzi ve fens tellerinin onarımını yapmak üzere karakoldan 7 kişilik bir çalışma grubu oluşturulduğu belirtildi. İki personelin ise çalışma grubunun emniyet unsuru olarak görevlendirildiği bildirildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Aynı gün saat 11.15 sıralarında, çalışan grubun emniyetini sağlayan ve vefat eden erimizin çok samimi arkadaşı olup emniyetle görevlendirilen bir er, kendisine zimmetli bulunan piyade tüfeği ile oynadığı sırada, çalışma grubunda bulunan ve o esnada birkaç metre ötede çalışmakta olan J.Er Sevak Şahin Balıkçı'yı karın boşluğundan kazaen yaralamıştır. Yaralanan Jandarma er derhal Kozluk Devlet Hastanesine kaldırılmış, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak vefat etmiştir.

Olaya ilişkin olarak, Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı Askeri Savcılığına gecikmeksizin bilgi verilmiş, Askeri Savcılığın yetkilendirmesi ile de Kozluk Cumhuriyet Savcılığı tarafından olay yeri incelemesi ve adli tahkikat yapılmıştır. Yapılan soruşturma sonucunda, Kozluk Sulh Ceza Mahkemesi tarafından, olayda kasıt görülmemesi üzerine ölüme sebebiyet veren er tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır. Aile ile varılan mutakabat doğrultusunda, önümüzdeki günlerde, ailenin, olayın vukubulduğu karakolda misafir edilmesi ve vefat eden erimizin komutanları ve arkadaşları ile baş başa görüştürülmesi planlanmıştır. Vefat eden erimizin, karakolda vukubulan bir başka olay nedeniyle suçlanması, bu yüzden şikayet dilekçesi vermesi, gördüğü baskı sonucu dilekçesini geri alması, Paskalya Yortusu nedeniyle izinli gönderilmemesi gibi hususlar gerçeği yansıtmamaktadır.''

Açıklamada, ''elim kazada'' hayatını kaybeden Balıkçı'nın acısını yürekten paylaşıldığı belirtilerek ailesine sabır ve başsağlığı dileğinde de bulunuldu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler