Öğrencilere ücretsiz süt ve ekmek

Büyükşehir Belediyesi şirketlerinin desteğiyle pilot okul olarak seçilen 9 ilköğretim okulunda, öğrencilere içeriği zenginleştirilmiş ekmek ve süt dağıtıldı.

Yayınlanma: 13.10.2011 - 08:08
Abone Ol google-news

BESAŞ Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Mustafa Bektaş, eğitim-öğretim dönemiyle aynı anda başlayan proje hakkında, Yavuz Selim İlköğretim Okulu'ndaki dağıtım töreninde basın mensuplarına bilgi verdi. Bektaş, Büyükşehir Belediyesinin, yatırımlarının yanı sıra sosyal sorumluluk projeleriyle kentin sağlıklı gelişimine katkıda bulunmayı sürdürdüğünü ifade ederek, sütün içinde bulunan kalsiyumun çocuğun gelişimi için önemine dikkat çekti. Bursa'da süt içme oranının çok düşük olduğunu, bu eksikliği gidererek, öğrencilerin sağlıklı gelişimine destek olmayı amaçladıklarını anlatan Bektaş, proje kapsamında öğrencilere sağlıklı beslenme alışkanlığı da kazandırmayı hedeflediklerini vurguladı.

Bektaş, 9 okulda bin 720 öğrenciyle başlatılan sosyal destek projesinin etap etap genişletileceğini belirterek, ''Yaşadığımız toplumun görmezden gelemeyeceğimiz gerçekleri vardır. Ne yazık ki bugün, birçok öğrenci düzenli kahvaltı yapmadan okula gelmektedir. Öğrencilerin beslenme alışkanlıklarına bakıldığında, yüzde 70'inin kahvaltı yapmadan okula geldiğini söyleyebiliriz. Yüzde 30'luk grup ise beslenme ihtiyacını fast-food tarzı yiyeceklerle gideriyor'' diye konuştu. Öğrencilerin ancak yüzde 20'sinin süt tükettiğini dikkati çeken Bektaş, ''Aynı zamanda birçok öğrenci de harçlıksız olarak okula gelmek durumunda kaldığından beslenme ihtiyacını karşılayamıyor. Okul çağındaki çocukların, sürekli büyüme ve gelişme halinde olduklarını göz ardı etmemeliyiz'' dedi.

Bektaş, Büyükşehir Belediyesi şirketlerinin her birinin farklı bir okulu finanse edecek şekilde okulları paylaştığını belirterek, Bursalı hayırseverlerden ve sivil toplum kuruluşlarından da projeye destek beklediklerini söyledi. Okullarda günlük olarak süt ve bir öğrencinin enerji ve kalsiyum ihtiyacını karşılayacak ''BESAŞ Şampiyon Ekmeği''nin ikram edildiğini anlatan Bektaş, ''Şampiyon ekmeği, pekmez, fındık, keçi boynuzu tozu, ruşeym ve üzüm besin değerine sahip. Bu ekmek çok yakında tüm Bursalılar için reyonlarımızda satışa sunulacak'' dedi. Merkez Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de böylesi güzel ve anlamlı projenin ilçelerinde başlatılmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler