Öğretmenler eylemde

Sözleşmeli ve kadrolu bir grup öğretmen mağduriyetlerini dile getirmek için eylem yaptı.

Yayınlanma: 14.08.2009 - 09:56
Abone Ol google-news

Sözleşmeli ve kadrolu bir grup öğretmen, 2008 yılı Aralık ayında yayımlanan özür grubu yer değiştirme kılavuzuyla ''İl Emrine Atanma Uygulaması''nın kaldırılması nedeniyle mağdur olduklarını belirterek, uygulamanın yeniden yürürlüğe girmesi istemiyle eylem yaptı.

Güvenpark yanındaki caddede toplanan öğretmenler, uygulamanın evli ve çocuklu meslektaşlarını çok zor durumda bıraktığını ifade ederek, ''Eşlerimizle yaşamak istiyoruz'', ''Bizler öğretmenlik yapmak istiyoruz'', ''Öğretmenler boşanmak istemiyor'' şeklinde slogan attı.

Daha sonra grup adına açıklama yapan 2.5 yıllık sözleşmeli öğretmen Tolga Cesur, yeni uygulamayla evli öğretmenlerin aile bütünlüğünün kalmadığını söyledi.

Boşanmalara kadar giden bir süreç yaşandığını belirten Cesur, şöyle konuştu:
''Çocuklar annesiz babasız büyümektedir. Eskiden aileden sorumlu Devlet Bakanı olan şimdiki Milli Eğitim Bakanımızın aile bütünlüğüne önem verdiğini bilerek bizleri, eşlerimizden ve çocuklarımızdan artık ayırmayacağınızı umuyoruz.

Örneğin bu özür grubu atama döneminde birçok sözleşmeli öğretmenimizin tayini 'il emri' olmaması nedeniyle eşlerinin yanına çıkmadı. Şu anda kadrolu öğretmenlerin başvuruları devam etmekte ama yine 'İl Emri' uygulaması yok. Yaklaşık 2 hafta sonra yaz tatilimiz bitecek ve biz yine eşlerimizden ayrılacağız. Bakanlığımızın artık bu feryadımızı duymasını istiyoruz.''

Bu arada, grupta bulunan ve 2 yaşındaki çocuklarıyla eyleme destek veren Ali ve Sultan Dervişoğlu çifti 1.5 yıldır uygulama nedeniyle zor durumda olduklarını söyledi.

Bitlis'te görev yaptığını ve sözleşmeli öğretmen olduğunu belirten Sultan Dervişoğlu, ''3 yıllık evliyim. Eşim yaklaşık 1,5 yıldır Hatay'da görev yapıyor. Çocuğum babasından ayrı büyüyor ve babasını sadece tatillerde görebiliyor. Bizlerin sorunlarına çözüm bulunmasını, aile bütünlüğümüzün korunmasını istiyoruz'' diye konuştu.

Açıklamanın ardından bir süre slogan atan gruptakilerden 4 kişi, sorunlarını anlatabilmek ve Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'dan randevu talep etmek için Bakanlığa gitti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler