"Okul idaresi bakanlığın sorumluluğunda"

Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, okulların fiziki alt yapısının geliştirilmesi, korunması ve hizmetin gereklerine uygun hale getirilmesinin okul idaresi ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın sorumluluğunda olduğunu belirtti.

Yayınlanma: 22.03.2011 - 14:38
Abone Ol google-news

Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, Maltepedeki okulunda üzerine düşen lavabo parçalarının boğazını kesmesiyle 6 yaşındaki Efe Boz'un hayatını kaybettiğini anımsatarak, Efe'nin ölümünün ardından başlatılan soruşturma ile okul müdürü, iki yardımcısı ve ana sınıfı öğretmeni hakkında da hukuki sürecin başlatıldığını kaydetti.

Bu üzücü olayda, sorumluluklarını yerine getirmeyenlerin cezalandırılacaklarının ifade edildiğini belirten Kılıç, ''Ancak ilerlemekte olan süreç, bu olaya sebebiyet veren politikaları mahkum etmek ve bir daha böylesi üzücü olayların yaşanmasını engellemekten çok uzaktır'' dedi.

Yaşananların tüm sorumluluğunu öğretmen ve idari personele yüklemeye çalışanların, bir noktayı ısrarla gözlerden uzak tuttuğunu ileri süren Kılıç, okulların fiziki alt yapısının geliştirilmesi, korunması ve hizmetin gereklerine uygun hale getirilmesi, okul idaresinin ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın sorumluluğu altında olduğunu ifade etti.
Kılıç, görüşlerini şöyle dile getirdi:

''Okullara yeterli ödenek göndermeyen, eğitim hizmetinin ticarileştirilmesine odaklanan, kadrolu şekilde hizmetli personel istihdam etmeyen, okullarımızı toplam kalite yönetimi ile birer şirket haline getirmeyi hedefleyen, eğitim hizmetinin niteliğini göz ardı eden politikalar üretenlerin sorumlulukları yokmuşcasına, yaşananları sessizce izlemesi manidar bir suskunluktur. Böylesi üzücü olaylarla bir daha karşılaşmamak için dersler çıkarması gereken kurum ve yetkililer, acaba 'kader' savunmalarını mı devreye sokmuşlardır? Okul yöneticilerinin ve öğretmenlerin sorumluluklarını vurgulayanlar, neden Milli Eğitim Bakanlığı'nın ve eğitim politikalarının sorumluluğunu göz ardı etmektedir? Eğitim Sen olarak belirtmek isteriz ki, eğitim sistemimizi enkaz haline getiren politikaları tartışmadan böylesi üzücü olaylara son vermeyi amaçlamak, asıl sorumluları gizlemekten öteye geçemeyecektir.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler