Olaylı yarışta kazanan Michael McDowell

NASCAR’da sezonun ilk yarışı olan Daytona 500’de Michael McDowell galibiyete ulaşırken Bubba Wallace, yarış tarihinde bir tura liderlik eden ilk siyahi sürücü oldu.

Yayınlanma: 15.02.2021 - 12:54
Olaylı yarışta kazanan Michael McDowell
Abone Ol google-news

Kuzey Amerika’ya özgü spor dallarından birisi olan NASCAR’da yeni sezon Florida’daki Daytona Pisti’nde başladı. 63’üncüsü düzenlenen Daytona 500’de Michael McDowell galibiyete ulaşırken Amerikalı pilot kariyerinde ilk kez bu yarışı kazandı. Yarışın son turunda 16 aracın karıştığı kazadan sorunsuz bir şekilde kurtulan McDowell 1.5 milyon dolarlık ödülün de sahibi oldu. 40 sürücünün katıldığı yarışın son bölümünde Brad Keselowski Joey Logano’yu geçmeye çalışırken Logano’nun takım arkadaşına çarpmasına neden oldu ve 16 sürücü zincirleme olarak kazaya karıştı. Kaza yapan 16 isim de sorunsuz bir şekilde araçlarından çıkmayı başarırken yarışa pole pozisyonunda başlayan Alex Bowman, kaza sonrasında liderliği kaybetti. McDowell yarış sonunda, ‘’ Ne yapmak istediğimi düşündüğüm ve merak ettiğim birçok yıl oldu. Ancak doğru şekilde çalışırsam her şeyin yoluna gireceğini biliyordum. ‘’ ifadelerini kullandı.

MICHAEL JORDAN’IN TAKIMI TARİHE GEÇTİ

Geçtiğimiz yıl 21 Eylül’de Michael Jordan ve eski NASCAR pilotlarından Denny Hamlin’in ortaklığında kurulan 23XI Racing’in pilotu Bubba Wallace Daytona 500’de tarihe geçti. Yarışın bazı bölümlerinde sorun yaşayan Wallace buna rağmen yarışta bir tura liderlik ederek bunu yapan ilk siyahi sürücü oldu. Jordan yarış sonunda Wallace ile ilgili Fox Sports’a yaptığı açıklamada, ‘’ Nasıl kazanılacağını öğrenecek gibi hissediyorum. Harika bir yeteneği var. Kazanma yeteneği olmasaydı ona yatırım yapmazdık. Yıl sonuna kadar harika bir fırsatı olacak ve muhtemelen birkaç yarış kazanacak. Daha fazlası olursa elbette sevinirim. ‘’ dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler