Olimpiyatlarda kriz engeli

Yunanistan'ın, Londra Olimpiyatları'ndan sadece iki bronz madalyayla dönmesi ülkedeki ekonomik krizle ilişkilendiriliyor.

Yayınlanma: 13.08.2012 - 16:12
Abone Ol google-news

Kürekte kadınlar hafif kilo iki çifte yarışında Alexandra Tsiavou-Christina Giazitzidou ikilisi ile judo erkekler 90 kiloda İlias İliadis ülkeye bronz madalya getiren sporcular oldu.

Yunan basını Yunanistan'ın başarısızlığını ve ABD'nin olimpiyat başarısını, ''ABD'nin altını, Yunanistan'ın fakirliği'' ve ''Olimpiyatlarda Taş Devrine Dönüş'' başlıklarıyla değerlendirdi.
Olimpiyat final yarışlarına sırıkla yüksek atlama ve cirit atmada iki Yunan sporcu kaldı ancak ikisi de madalya kazanamadı.

Yunanistan 2008 Pekin Olimpiyatları'ndan iki gümüş iki bronz madalya ile dönmüştü.
Londra'da Türk tekvandocu Bahri Tanrıkulu'nun elediği Yunan tekvandocu Alexandros Nikolaidis, 2008 Pekin Olimpiyatları'nı değerlendirirken, ''2012'de, Londra'da daha iyi olacağız. Çünkü bundan daha kötüsü olamaz'' demişti.

2008 Pekin Olimpiyatları'na 156 sporcuyla katılan Yunanistan, Londra'ya 102 sporcuyla gidebildi.

Ekonomik krizle boğuşan Yunanistan'ın olimpiyatlarda iki bronz madalyada kalması da ekonomik krizle ilişkilendiriliyor.

Bu durumun başlıca nedenleri arasında da Yunanistan Olimpiyat Komitesi'ne ve spor federasyonlarına ayrılan ödeneklerde önemli kesintiler yapılması, sporculara verilmesi gereken hizmetlerdeki azalma, çalışma tesislerinin çöküşü, en önemlisi de geleceğe yönelik belirsizliklerin olduğu belirtiliyor.

Öte yandan 25 yaşaltı gençlerde işsizliğin yüzde 54.9'a ulaştığı, ülkeye bronz madalyayı getiren 23 yaşındaki kürekçi Christina Giazitzidou'nun işsiz olduğu ve geçimini sağlayamadığı da bazı internet sitelerine yansıdı. Ailesinin maddi açıdan destek olamadığı Giazitzidou'ya kürek federasyonunun maddi destek verdiği ancak geçimini zorluklarla sağladığı ifade edildi.

Bu arada olimpiyatların arefesinde madalya beklenen iki sporcuda doping tespit edilmesi ve üç adım atlamada yarışacak Voula Papachristou'nun, sosyal paylaşım ağı ''Twitter''da ırkçı yorumlar yapması sonucu takımdan çıkarılmasının, olimpiyat kafilesinin moralini bozduğu da ifade ediliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon