Ölü sayısı 71'e yükseldi

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, ordunun bugün çeşitli kentlerde yönetim karşıtlarına yönelik ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda ölenlerin sayısının 71'e yükseldiğini duyurdu.

Yayınlanma: 24.06.2012 - 18:30
Abone Ol google-news

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, Deyr Ez Zor kentinde kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu 27, Halep ve İdlib'te 11'er, Şam'ın banliyölerinde 6, Lazkiye'de 4, Humus'ta 9 ve Dera kentinde 3 olmak üzere güvenlik güçlerince açılan ateşte ölü sayısının 71'e ulaştığını, çok sayıda kişinin yaralandığını belirtti.

Öte yandan, ordunun Humus'un birçok semtini havan ve top ateşine tutuğunu, kentte şiddetli patlamaların meydana geldiğini vurgulayan Suriye Genel Devrim Konseyi, halkın güvenlik nedeniyle şehri terk etmeye başladığını bildirdi.

Deyr Ez Zor kentinden, operasyonların etkisiyle duman yükseldiğini aktaran Konsey, Dera-Tafas yolunda kimliği belirlenemeyen iki kişinin cesedinin bulunduğunu ifade etti.

Ordunun Deyr Ez Zor, Humus ve İdlib'i bombalamaya devam ettiğini açıklayan konsey, güvenlik güçlerinin Dera'nın Büsr El Şam kentini havan ve top ateşine tutması sonucu çok sayıda kişinin yaralandığını ve bazılarının durumunun kritik olduğunu bildirdi.

Öte yandan, Halep'in Yusuf Devle bölgesinde güvenlik güçlerinin cenaze törenine katılanlara ateş açması sonucu ölü ve yaralıların olduğu belirtildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler