"Ölümden hükümet sorumlu"

Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Çetin, "Cemre bebeğin ve annesinin ölümünden sorumlu olan hükümet, bu sorumluluğunu üstlenmeli ve yarattığı pahalılık ve işşizlik cehennemini ortadan kaldırmalıdır" dedi.

Yayınlanma: 30.12.2009 - 08:31
Abone Ol google-news

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Ali Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, doğalgaza 2008 yılında ve büyük bölümü kış aylarında olmak üzere tam 5 kez zam yapıldığını ve doğalgaz fiyatının yüzde 82 oranında arttırıldığını kaydetti. Çetin, 2009 yılı kış aylarında yüzde 82 zamdan dolayı birçok ailenin ısınamadığını ve yeniden soba kurduklarını belirterek, "Cemre bebek ve annesi de o ailelerden birisiydi. Hükümet, kış ayları geçip doğalgaz kullanımı ciddi oranda düştüğü yaz aylarında doğalgazda indirime gitti. Bu samimiyetsizlik, soygunu gizlemeye yönelik hükümetin bilinen taktiklerinde birisidir" dedi.

Çetin, 2010 yılında ilk partide yüzde 15 oranla zamların başladığına dikkat çekerek, zam oranının 2010 yılında yüzde 40 ile 50 arasında olacağının beklendiğini de ifade etti. Çetin, TÜDEF olarak doğalgaz zamlarının durdurulması için her seferinde dava açtıklarını ancak iki yıldır bu davaların sonuçlanmadığını belirtti. Çetin, 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında kanunda ayıplı hizmetin tanımlandığını kaydederek, şunları dile getirdi:

"Yasaya göre AKP hükümeti ayıplı hizmet üretmektedir. Ayıplı hizmetten zarar görenlerin uğradığı zararların tazmini de ayıplı hizmet verence karşılanması gerekir. Bu nedenle hükümet, yurttaşların can güvenliğini sağlayamayarak, dahası bizzati yok ederek ürettiği ayıplı hizmetin hesabını vermelidir. Daha üç aylık Cemre bebeğin ve annesinin ölümünden sorumlu olan hükümet bu sorumluluğunu üstlenmeli ve yarattığı pahalılık ve işsizlik cehennemini ortadan kaldırmalıdır." 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler