"Önemli olan Ergenekon soruşturmasının yöntemidir"

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınanların açıklamalarıyla değil, soruşturmanın yöntemiyle meşgul olduğunu belirterek "Benim için önemli olan Ergenekon soruşturmasının yöntemidir, usul yanlışlıklarıdır, hukuka aykırılıklardır, siyasal iktidarın güdümlemesidir" dedi.

Yayınlanma: 14.01.2009 - 13:19
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, AKP'li Muharrem Candan ile CHP'li Çetin Soysal'ın özür buluşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Yalçın Küçük'ün basına yansıyan ifadelerine ilişkin sorusuna Okay "Benim için önemli olan soruşturmadaki kişilerin açıklamaları değil, Ergenekon soruşturmasının yöntemidir, usul yanlışlıklarıdır, hukuka aykırılıklardır, siyasal iktidarın güdümlemesidir. İşin o tarafına bakıyorum'' dedi.

Okay, "Yalçın Küçük'ün açıklamalarında Atatürk ile teröristbaşı Öcalan kıyaslanıyor. Bunu nasıl karşılıyorsunuz" şeklindeki bir soruya ise şöyle karşılık verdi:
"Bu konuda hangi şartları zorlamak istiyorsunuz bilmiyorum ama kimi yandaş medya, bunu haber yapma arzusunda. Atatürk ile kimse kıyaslanamaz. Kimileri, kendisini yeni Atatürk zannediyorsa, Atatürk'ün hatırasına, anısına, saygınlığına, kimliğine büyük haksızlıktır. Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran en büyük devrimcidir. Atatürk ile terörist başı eş tutmaya kalkışılıyorsa, çok büyük yanlıştır. Atatürk'ün yeri ile ismini söylediğiniz birini kıyaslamak dahi mümkün değildir. Geçmişte bazı şeyler söyleyenler, bugün inkar ederler. Sayın Başbakan'ın yaptığı gibi. İşin esasını, böylesine hukuk dışı yargılama arayışını, Sayın Küçük ile bütünleştirip, bu süreci magazin haline getirmeyi doğru görmüyorum."

Okay, Kürtçe yayının dışında başka dillerde de yayın taleplerinin olduğuna ve bu konuda yargıya başvurup başvurmayacaklarına ilişkin bir soruya ise "Yargıya başvurma süreci geride kaldı. Kürtçe öğrenim ve devletin etnik bir dile ayrıcalık tanıması yanlıştır. Kürtçe yayını, RTÜK denetiminde özel bir televizyon kanalı yapabilir. Devletin bu konuda Kürtçe'ye bir ayrıcalık tanıması, diğer etnik yapıların da bu taleplerini gündeme getirebilir" yanıtını verdi.
 

"Çankaya bizim kalemimiz"

Okay, AKP'nin Çankaya'da Bülent Akarcalı'yı aday gösterdiğinin hatırlatılması üzerine ise "Çankaya bizim kalemiz. Akarcalı veya başka isim de olsa bu değişmezdi. CHP'nin Çankaya'da en ufak bir endişesi yoktur. Akarcalı'nın aday olması, CHP'nin Çankaya'yı almasına engel olmayacaktır" dedi. Okay, CHP'nin Çankaya'da değerli bir adayla halkın karşısına çıkacağını da söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler