'Önlem almak için bizi hep oyaladılar'

8 kişinin can verdiği sel faciasında kaybolan 4 yaşındaki Tahay’ ı arama çalışmaları sürüyor. Acılı baba soruyor: Oğlumun hesabını kim verecek?

Yayınlanma: 26.08.2015 - 23:37
Abone Ol google-news

Artvin’in Hopa ilçesinde 8 kişinin yaşamını yitirdiği sel felaketinin ardından kaybolan 4 yaşında Taha Su, 17 yaşındaki Melek Kakşi ve engelli halası Nejla Kakşi’yi arama çalışmaları sürüyor. Yoldere Köyü’nde sel ve heyelanlardan etkilenen evininin önünde molozları temizleyen Hüseyin Gedik de düşerek yaşamını yitirdi. Selde yaşamını yitiren Sabri Acıbadem için dün cenaze töreni düzenlendi ancak Yeşilköy yolunun kapalı olması nedeniyle cenazesi defnedilemedi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Hopa’da yaşananları Nuh Tufanı’na benzetti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, faciadan 2 gün sonra Twitter üzerinden başsağlığı mesajı yayımladı.

Sel felaketini yaşamını yitirenlerden Sabri Acıbadem’in Yeşilköy yolunun sel ve heyelan nedeniyle kapalı olmasından dolayı 2 gündür morgda bekletilen cenazesi dün Merkez Camisi’ne getirildi. Acıbadem için cenaze namazı kılındı ancak köy yolunun ulaşıma kapalı olması nedeniyle cenaze tekrar morga gönderildi.

 

Her yerde aranıyor

Sundura’da selde itfaiye aracının devrilmesi sonucu suya kapılarak kaybolan 4 yaşındaki Taha Su “kurbağa adam”lar tarafından aranıyor. Taha’nın babası Erkan Su, “Evimizin önündeki derenin yapılması için rahmetli babamın döneminden beri uğraşıyoruz. Yetkililer, menfezin ve yolun yapılması için rahmetli babamdan bile para aldılar ama hiç kimse yapmadı, herkes bizi oyaladı. Benim şimdi oğlum yok. Bunun hesabını kim verecek?” diye konuştu. Baba Su, oğlunun dereye düştüğü yere bakarak, “Sensiz ben ne yapacağım” diyerek ağladı.

 

Bakanlık: HES masum!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı da dün yaptığı açıklamada felaketin HES’lerden kaynaklanmadığını savundu. Bakanlık, “Hopa’da ne işletmede ne de inşa halinde olan HES bulunmamaktadır. HES’ler sel ve heyelanları önlemektedir” dedi. Bakanlığın açıklamasının aksine uzmanlar HES’lerin sel ve heyelana neden olduğunu ısrarla vurguluyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler