Onur Öymen'den Başbakan Erdoğan'a uyarı

Emekli Büyükelçi Onur Öymen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Alman vakıflarının CHP'li ve BDP'li belediyelere sağladıkları yardımlara yönelik iddialarına ilişkin "Somut bir veri, belge bilgi söylemeden başbakanın bunu dile getirmesi çok yanlış" dedi.

Yayınlanma: 05.10.2011 - 14:15
Abone Ol google-news

Emekli Büyükelçi Onur Öymen, Almanya'da her partinin bir vakfının olduğunu, bu vakıfların Almanya ve Almanya dışında bürolarının, faaliyetlerinin olduğunu ve paralarının çoğunluğunun hükümet tarafından karşılandığını belirterek şu ifadeleri kaydetti: "Başbakana düşen görev, elinde somut bir bilgi varsa bunu savcılığa verir ve bir araştırma yapılır sonucu çıkar. Ama böyle somut bir veri, belge bilgi söylemeden başbakanın bunu dile getirmesi çok yanlış."

Onur Öymen ikinci olarak vakıflar konusunun dikkat çekici bir şekilde iki yerde geçtiğini belirterek şu ifadeleri kaydetti: "Bir tanesi Wikileaks belgelerinde. Şimdi ona bakarsanız sekiz yıldır zannediyorum bizim Emniyet Genel Müdürlüğümüz Amerikan Büyükelçiliği'ne bir brifing veriyor. Bu brifinde Ergenekon davasını anlatıyor. Bu başlı başına bir haber. Yürürlükte olan dava hakkında yabancı bir büyükelçiliğe brifing, bilgi verilir mi? Orada bir takım değer yargıları, insanlar, isimler, onu suçluyor bunu suçluyor bir taraftan da bu vakıflardan bahsediyor. Sanki vakıfların bir yasa dışı usul dışı bekli de Ergenekon ile bağlantısı varmış gibi, CHP ile bağlantısı varmış gibi. Bu vakıflarla aynı cümle içinde Deniz Baykal'ın da rüşvet aldığı iddia edildi."

'Belge sahteydi peki sahtekarlığı kim yaptı?'

Üçüncü noktanın ise, CHP'nin iki sene önce bu Alman vakıflarından para yardımı aldığı yönünde bir iddia ortaya atılmasının olduğunu belirten Öymen, "Ortaya bir belge çıktı adli soruşturma başlatıldı o sırada Alman Büyükelçisi çıktı dedi ki bu soruşturmaya esas teşkil eden belge sahtedir. Peki bu sahtekarlığı kim yaptı? Çünkü yabancı bir ülkeden para yardımı almak partinin kapatılma sebebi. Bu sahte belgeyi kim çıkarttı bunu hükümet bulup çıkaramadı ortaya" şeklinde konuştu.
 

'Almanya, Avrupa ülkeleri arasında PKK'yı ilk yasaklayan devlet'

"Bütün bunları topladığımız zaman bu vakıflar meselesinin kimin tarafından hangi amaçla kullanılmak istendiği görülüyor" diyen Öymen, "Bunların arkasında Alman hükümeti olduğu için parasal açıdan ucu da Alman hükümetine gidiyor ve sanki Alman hükümeti PKK'yi destekliyormuş maddi açıdan. Halbuki Almanya Avrupa ülkeleri arasında PKK'yi ilk yasaklayan devlet" ifadelerini kullandı.
 

'Başbakanın iddiasının ucu çok öte gidiyor'

Onur Öymen, "Başbakanın iddiasının ucu çok öte gidiyor. 'Almanlar zaman zaman PKK'ya müsamaha göstermiştir' derseniz başka ama Almanya'nın yasakladığı bir örgüte 'para yardımı yapıyorsunuz' diyince Almanya ile ilişkilerimizde bu çok ciddi bir sorun yaratır" dedi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Almanya ziyaretini de hatırlatan Öymen, "Bunlar çok uzun boylu düşünülmesi gereken şeyler CHP'yi vuracağım derken uluslararası anlamda bir skandal yaratabilirsiniz" değerlendirmesini yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler