Örgütte gelecek yok dedi, teslim oldu

Kahramanmaraş'ın Nurhak ilçesinde jandarmaya teslim olan terör örgütü PKK üyesi M.H'nin örgütte gelecek görmediği için teslim olduğunu söylediği bildirildi.

Yayınlanma: 04.11.2009 - 10:18
Abone Ol google-news

Nurhak ilçesi Engizek Dağı'nda 30 Ekim'de jandarmaya teslim olan ''Cemal'' kod adlı M.H'nin (25) güvenlik güçlerindeki sorgusu tamamlandı. Irak Erbil doğumlu olduğu öğrenilen M.H'nin 2 yıl önce Irak'ın kuzeyinde terör örgütüne katıldığı ve terör örgütünün siyasal uzantısı Kürdistan Özgür Yaşam Partisi'nde siyasi eğitim aldığı belirlendi.

PKK'li teröristin 24 Ağustos'ta 4 kişi ile birlikte Hatay'ın Hassa ilçesinden Türkiye'ye giriş yaptığı ve 2 ay önce de buradan Pazarcık ilçesi dağlık bölgesine geçtiklerini söylediği öğrenildi. M.H'nin, ''örgütün geleceğini görmediği için'' güvenlik güçlerine teslim olduğunu beyan ettiği belirtildi.

Bu arada, teröristin ifadesinin ardından bölgede yapılan arazi aramasında tuzaklamada kullanılan çok sayıda patlayıcı malzeme ile birlikte yaklaşık 1 ton civarında yaşam malzemesi ele geçirildi. Jandarmada sorgusu tamamlanan M.H Malatya Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler