Orhan Taşan toprağa verildi

İstanbul'da vefat eden gazeteci Orhan Taşan'ın (74) cenazesi, Kozlu Mezarlığı'na defnedildi. Törene, Taşan'ın eşi Asuman Taşan, oğlu Burak Taşan, kızları Ebru Taşan ve Aytül Bostancı ile yakınları ve meslektaşları katıldı.

Yayınlanma: 22.11.2008 - 12:51
Abone Ol google-news

Orhan Taşan için Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nde tören düzenlendi. Törene, Taşan'ın eşi Asuman Taşan, oğlu Burak Taşan, kızları Ebru Taşan ve Aytül Bostancı ile yakınları ve meslektaşları katıldı.

 

Taşan'ın özgeçmişi

Orhan Taşan, 1934'te Mersin'de doğdu. İstanbul Yüksek Gazetecilik Okulu'nu bitiren Taşan, mesleğe Arkadaş Sesi Dergisi'nde başladı. Vakit, Büyük Doğu, Gece Postası, Son Telgraf, Son Posta, Şehir, Tercüman, Adalet, Hür Anadolu ve Barış gazetelerinde muhabir, yazı işleri müdürü, yazar ve temsilci olarak görev yapan Taşan, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü'nde Basın Ateşeliği, Dış İlişkiler Daire Başkanlığı, İstanbul Bölge Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

TRT'de Haber Dairesi Başkanlığı ve İstanbul Bölge Müdürlüğü, Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü'nde Yönetim Kurulu Başkanlığı ve üyeliği yapan Taşan, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde öğretim görevlisi olarak gazetecilik dersleri verdi.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Sendikası Yönetim Kurulu Üyeliği'ne, 'Cemiyet Başkan Yardımcılığı' görevlerine seçilen Orhan Taşan, 'Basın Şeref Kartı' sahibiydi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon