Ortadoğu'daki "corona" virüsü

Katar'da, "corona" virüsüne yakalanan bir kişi daha hayatını kaybetti

Yayınlanma: 20.11.2013 - 10:22
Abone Ol google-news

Katar Yüksek Sağlık Kurulu'ndan yapılan açıklamada, birkaç gün önce ağır akut solunum yolu yetersizliği sendromu (SARS) hastalığının türevi olduğu saptanan "corona" virüsüne yakalanan 61 yaşındaki göçmen işçinin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Sağlık Kurulu, birkaç ay önce çalışmak üzere Katar'a gelen 61 yaşındaki kişinin nereli olduğu ve virüsü nasıl kaptığı konusunda açıklama yapmazken, yine kendisinde virüs saptanan 48 yaşındaki göçmen işçinin iyileştiği ve üç haftalık müşahedenin ardından taburcu edildiği belirtildi.

Açıklamada, Katar'da son bir yılda 9 "corona" virüsü vakası tespit edildiği, vakalardan üçünün çalışmak için ülkeye gelen yabancılarda, diğer 6'sının ise Katar vatandaşlarında belirlendiği ifade edildi. Virüse yakalanan 6 Katar vatandaşından 3'ü hayatını kaybetmişti.

Ortadoğu'nun kabusu haline gelen "corona" virüsünden etkilenenlerin sayısı, Eylül 2012'den bu yana 127'si Suudi Arabistan, 9'u Katar, 6'sı Birleşik Arap Emirlikleri, 3'ü Tunus, 2'si Ürdün ve 1'i Umman'da olmak üzere bölge genelinde 148'e yükseldi.

"Corona" virüsü, Ortadoğu ülkelerinin yanı sıra İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya gibi bazı Avrupa ülkelerinde de görüldü. Hastalık nedeniyle 53'ü Suudi Arabistan'da olmak üzere şu ana kadar dünya genelinde 63 kişi hayatını kaybetti.

Nasıl bulaştığı ve tedavisi bilinmiyor

Henüz nasıl bulaştığı konusunda kesin bir bilgiye ulaşılamayan virüsün, deve veya keçiden yayıldığı ihtimali üzerinde duruluyor. Hastalığın belirtilerinin SARS virüsünde olduğu gibi günlerce süren ateş ve öksürük olduğu kaydedilirken, "corona"nın SARS'a göre 8 kat daha ölümcül olduğu ifade ediliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler