Ortak adayda uzlaşı yok

İYİ Parti ve SP’nin görüşmesinde ortak aday konusunda uzlaşı çıkmadı. Akşener’in Karamollaoğlu’na “Ben adayım, siz de Gül’ü aday çıkarın” dediği öğrenildi.

Yayınlanma: 26.04.2018 - 22:44
Abone Ol google-news

Muhalefette seçimler için turlar hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, İYİ Parti lideri Meral Akşener ile Saadet Partisi (SP) lideri Temel Karamollaoğlu dün İYİ Parti Genel Merkezi’nde bir görüşme yaptı. Görüşmenin yaklaşık 15 dakika sürdü. Görüşmenin ardından gazetecilerin açıklama yapıp yapmayacağına yönelik sorusu üzerine Karamollaoğlu, “Kısa görüşmelerin açıklaması olmaz. Doğru, gerçekten trafik yoğun. Allah yardım etsin. Bunların hepsi zaman içerisinde ortaya çıkacak” dedi. Karamollaoğlu ile Akşener’in görüşmesinin kısa sürmesi dikkat çekerken, iki liderin “ortak çatı aday” konusunda “uzlaşamadıkları” kulislere yansıdı. Görüşmede, Akşener’in Karamollaoğlu’na, “İYİ Parti’nin adayı Meral Akşener’dir. 100 bin imza ile aday olacağım. Bu konuda partimizin genel idare kurulundan da karar çıkardık. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde her partinin kendi adayını çıkarmasından yanayız” dediği kaydedildi.

‘Alternatif olmalı’

Akşener’in, Karamollaoğlu’na ayrıca, “İlk tur seçimlerde seçmenin karşısına ne kadar çok aday ile çıkılırsa, birincisi seçimler o kadar demokratik olur. Seçmen, illa ki bir adaya oy vermek durumunda bırakılmaz. Seçmene aday dayatılmaz. Böyle bir durumda ‘Cumhur İttifakı’nın oyu da azalır. Ancak sandıkta seçmene aday dayatılması yapılırsa, seçmenin sandığa gitmeme durumu oluşur. Seçmen sandığa gitmezse, bu muhalefetin değil, Cumhur İttifakı’nın işine yarar” dediği kaydedildi.

Bunun üzerine SP lideri Karamollaoğlu’nun Akşener’e, “CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun önerdiği milletvekilliği seçimlerindeki ‘sıfır baraj ittifakı” ile ilgili ne düşündüğünü” sordu. Akşener’in görüşmede, “İYİ Parti’nin gerek yönetiminde gerekse tabanında MHP’lilerin bulunduğunu, bu seçmen kitlesinin de HDP ile bir uzlaşmayı kabul etmeyeceğini” söylediği belirtildi. Akşener, “Öncelikle belirtmek isterim ki İYİ Parti’nin ittifakı milletledir. Biz, ittifakı milletle yaparız. Muhalefet partileri birleşecekse, Demokrat Parti ve Saadet Partisi ile ittifakı yaparız. Ancak eğer böyle bir ittifak konusunda uzlaşma sağlanamazsa, İYİ Parti tek başına da seçimlere hazırdır” dediği kaydedildi. SP lideri Karamollaoğlu’nun da “İYİ Parti, CHP, SP, DP, Hüda-Par gibi partilerle milletvekilliği seçimlerinde ittifaka sıcak baktığını” söyledi.

Görüşmede ayrıca Akşener’in, Karamollaoğlu’na, “Saadet Partisi’nin de kendi adayını çıkarmasını desteklediğini, eğer eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün aday olması isteniyorsa, SP üzerinden olabileceğini, Kılıçdaroğlu ile görüşmede de Kılıçdaroğlu’nun kendisine ‘CHP’nin kendi adayını çıkaracağını’ söylediğini” aktardığı belirtildi. SP’nin de “Gül’ün adaylığı konusunda ısrarlı olduğu” belirtildi.

İKİNCİ TUR DAYANIŞMASI

‘CHP’nin adayı kalırsa onu destekleyeceğiz’

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, SP lideri Karamollaoğlu ile yaptığı görüşme öncesinde de önemli açıklamalar yaptı. “Gül’ün adaylığından büyük mutluluk duyarım. Ama 1 yıl evvel yola çıkmış ve her gittiği yerde adaylığını 100 bin imza üzerinden ilan etmiş bir kadın olarak benim bu adaylığımı geriye almam mümkün değil” diyen Akşener ayrıca, “Diyelim ki CHP’nin adayı ikinci tura kaldı, şüphesiz her türlü gücümüzle destekleyeceğiz” dedi. Akşener, İYİ Parti’nin seçime girmesini sağlayan 15 CHP’li vekil hakkında başlatılan karalama kampanyasına da sert çıktı: “CHP Genel Başkanı’na, partimizin grup kurmasına vesile olan demokrasi kahramanı kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Bu kardeşlerimize yapılan haksızlığı misliyle sahiplerine iade ediyorum. Bu kardeşlerimize hakaret etmeye, onlara karşı kötü söz söylemeye kimsenin hakkı yoktur. Herkes aynaya baksın. O aynada hain, yalancı ve satılık kimmiş görsün!”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler