Oscar ödül töreni, Oscar ödüllü yapımcılara emanet

Dünyanın en önemli film ödüllerinden kabul edilen Oscar ödül törenini 2013'te, Craig Zadan ve Neil Meron düzenleyecek.

Yayınlanma: 25.08.2012 - 16:32
Abone Ol google-news

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi Başkanı Hawk Koch, gelecek yılın ödül töreninin 2002 yılında En İyi Film Ödülü dahil 6 dalda Oscar alan ''Chicago'' müzikalinin yapımcısı olan Zadan ve Meron'a emanet edildiğini açıkladı.

Koch, 2007 yılında ''Hairspray'' ve ''The Bucket List'' filmlerinin yanı sıra 2012'de TV dizisi ''Smash''in yapımcılığını üstlenen ikilinin, ''eşsiz yetenekleri ve sinemaya duydukları aşkla'' ödül törenine yepyeni bir perspektif kazandıracağına inandığını söyledi.

Türkiye'de ''Şimdi Ya Da Asla'' adıyla gösterime giren ve ölmeden önce hep yapmak istedikleri şeyleri yapmak için uzun bir yolculuğa çıkan bir milyonerle bir işçinin öyküsünü anlatan ''The Bucket List'' filminin çekimleri sırasında ''ölmeden önce yapılacaklar'' listelerini hazırladıklarını belirten Zadan ve Meron ise Oscar ödül töreni yapımcılığının listenin başında yer aldığını ve düşlerini gerçekleştirecek olmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, 2012 ödül töreni için önce yönetmen Brett Ratner ile anlaşmış ancak Ratner, toplum içinde eşcinselleri aşağılayan bir sözcük kullandığı için görevinden istifa etmişti. Ödül töreni, daha sonra ''Apollo 13'' filminin yapımcısı Brian Grazer'e emanet edilmişti.

85. Oscar Ödülleri, 24 Şubat 2013'te Hollywood'daki Dolby Theatre'da yapılacak.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler