ÖSYM'den KPSS açıklaması

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), KPSS ile ilgili iddialar üzerine ertelenen 12 sınavın sorularının yeniden hazırlanmasının söz konusu olduğunu açıkladı.

Yayınlanma: 07.09.2010 - 08:16
Abone Ol google-news

ÖSYM, KPSS ile ilgili iddialar üzerine ertelenen 12 sınavın 2010 yılı içinde gerçekleştirileceğini ve yeni sınav takviminin yakında kamuoyu ile paylaşılacağını bildirdi.

Konuya ilişkin ÖSYM'nin, yaptığı yazılı açıklamada şöyle denildi:
"10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı(KPSS) ile ilgili iddialar üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Merkez Test Hazırlama Biriminde yer alan ana bilgisayar makineleri ile diğer makinelerin imajları incelenmek üzere alındığından 2010 yılının sonuna kadar yapılması planlanan 12 sınavın sorularının gizliliği kalmamıştır. Bu soruların yeniden hazırlanması söz konusu olduğundan sınavlar daha önce yapılan tarihlerde yapılmayacaktır. Ertelenen bu sınavlar 2010 yılı içerisinde yeni sınav takvimi kamuoyu ile paylaşılacaktır."

10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılan KPSS kopya ve soru sızdırma iddiaları ile ilgili olarak incelemelerin sürdürüldüğü bildirilen açıklamada, "İnceleme sürdüğü ve bilgiler netleştirilmeye çalışıldığı için merkezimiz tarafından bu süre zarfında yanlış anlaşılmaya fırsat verecek açıklamalar yapılamasına özen gösterilmektedir. Bazı illerin Emniyet Müdürlüklerinin 11 Nisan 2010 tarihinde yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavında sınav sırasında kopya çekerken yakalanan ve organize olarak bu suça katıldığı tespit edilen adaylara yönelik sürdürdükleri çalışmalarla ilgili Merkezimizden istediği tüm bilgiler verilmekte ve gereği yapılmaktadır. Bu soruların sınav öncesinde sızdığına dair hiçbir bilgi yoktur" denildi.

"YÖK VE ÖSYM BAŞKANLARINI GÖREVDEN ALACAK MISINIZ?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler