Oteller bayramı bekliyor

Şeker Bayramı'nda Türkiye'deki bütün otellerde doluluğun yüzde 100'e ulaşması bekleniyor.

Yayınlanma: 04.09.2010 - 08:44
Abone Ol google-news

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut, Şeker Bayramı'nın yerli tatilciler için yazın son fırsatı olduğunu belirterek, bu nedenle bayramda Türkiye'deki otellerin ortalama doluluklarının yüzde 100'lere yakın olacağını söyledi.

Bayram tatiline çıkan Türk müşterilerin büyük bölümünün, bayramın son günü, referandum nedeniyle yaşadıkları şehirlere döneceğine dikkati çeken Barut, bu durumun otelleri etkilemeyeceğini, boş kalan odaların yabancı turistlerle dolacağını kaydetti.

Bayramın turizm sezonunun yoğun olduğu döneme rastladığını hatırlatan Barut, ''Bayramda otellerde ağırlıklı olarak yabancı turist bulunacak. Özellikle Antalya bölgesindeki otellerde konaklayanların yüzde 80'den fazlası yabancı turist'' dedi.

Şeker bayramı için herkese ve her keseye uygun oteller olduğuna işaret eden Barut, ''Tatile çıkacaklara her türlü imkan sunuluyor. Türkiye'de bayramda 100 liraya da 25 bin liraya da hizmet veren oteller bulunuyor'' diye konuştu.

Türkiye'de bu turizm sezonunun beklendiği gibi iyi gittiğine de işaret eden Barut, şöyle devam etti:

''Türkiye bu yıl 29 milyon turist rakamını geçer. Eylül ile Aralık ayları arasında gösterilecek performans ile Türkiye'ye gelecek turist sayısı 30 milyona ulaşabilir. Türkiye'nin 30 milyon turist rakamını yakalaması için yılın son çeyreğinde iyi bir performans sergilemesi gerekiyor.''

 

Bayram eğlenceleri

Öte yandan Antalya'daki oteller, Şeker bayramında misafirleri için çeşitli bayram eğlenceleri düzenleyecek.

Hacivat-Karagöz gösterilerinden, çocuk sirkine, bayram panayırından Harem partisine kadar çeşitli eğlenceler düzenleyerek Türk müşterilerini bayram boyunca eğlendirmeyi amaçlayan Antalya'daki otellerin bazılarının Türk müşteriler için düzenledikleri aktiviteler şöyle:

Antalya Kundu'da bulunan Mardan Palace, Şeker Bayramı'nı sarayların görkemli atmosferinde keyifle geçirmek isteyenler için cazip fırsatlar sunuyor. Mardan Palace, bayramın ilk günü olan 9 Eylülde Şaman dans şovundan hemen sonra Tent barda DJ Funky C, 4 Mevsim partisi düzenleyecek. Otelde, bayramın ikinci günü Istanbul Gelişim Orkestrası sahne alacak. Bayramın üçüncü günü ise akşam saatlerinde Sunset Mojito Partisi düzenlenecek, Elvin Goniyev ile klasik müzik dinletisi'nin yanı sıra amfi tiyatroda Azeri sanatçı Azerin'in konseri yer alacak. Mardan Palace'de çocuklar için ise çocuk festivali ve hayvanat bahçesinde 'safari' programı gerçekleştirilecek.

Calista Luxury Resort ise, özlenen eski Şeker eğlencelerini misafirlerine yaşatmayı amaçlıyor. Otelde bayram süresince Hacivat – Karagöz, semazen, sihirbaz gösterileri yapılacak, fasıl, ud ve piyano dinletileri, canlı müzik etkinlikleri düzenlenecek.

Belek'teki bulunan Ela Qualıty Resort Hotelde de, saray eğlenceleri, sihirbaz gösterisi, hamam partisi yapılacak, Brezilyalı dansçıların katılacağı kumsalda samba rüzgarı esecek.

Otellerde ayrıca özel bayram menüleri müşterilere sunulacak.

Oteller bu bayramda ağırlıklı olarak yabancı turistlerin bulunması nedeniyle ünlü sanatçılara yer vermiyorlar.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler