Oxford kehaneti

Oxford Economics, Türkiye'yi inşaat piyasasında, Hindistan ve Çin gibi patlama gösteren piyasaların yanında en yüksek büyüme düzeyini tutturacak üç ülke arasında saydı.

Yayınlanma: 13.11.2009 - 08:38
Abone Ol google-news

Oxford Üniversitesi ticaret koleji ile birlikte ticari bir işletme olarak kurulan Oxford Economics, "Global Construction 2020" raporunu yayımladı. İnşaat sektörünün gelecek onyıldaki küresel konumuna ilişkin tahmin ve analizler içeren rapora göre Çin, 2018'de dünyanın en büyük inşaat piyasası olarak ABD'yi geçecek. On yıl içinde Çin'in inşaat pazarı 2.4 trilyon dolarlık bir büyüklüğe ulaşacak ve küresel inşaat hasılasının yüzde 19.1'ini oluşturacak. On yılda sadece Nijerya ve Hindistan, inşaat sektörü büyüme rakamlarında Çin'den daha yüksek büyüme oranları tutturacak.

Hindistan'da süren inşaat patlamasına karşın Çin piyasası önümüzdeki onyılın sonunda Hindistan'ın inşaat piyasasının üç ila dört katı daha geniş halde bulunmayı sürdürecek. Rapora göre gelecek 10 yılda yükselen piyasa ekonomileri, gelişmiş komşularının inşaat sektörü hâsıla artış düzeyini hızlı bir şekilde yakalayıp geçecek. 2020'nin büyümede en büyük on piyasası tamamen yükselen ekonomilerden oluşacak, burada Avrupa'yı Polonya temsil edecek. Çin büyümede Hindistan ve Nijerya'nın ardından üçüncü sırayı alacak.

Rapora göre, küresel inşaat piyasasının bugünkü büyüklüğü 7.5 trilyon dolara ulaşıyor, dünya hasılasının yüzde 13.4'ünü temsil ediyor. 2020'de ise inşaat sektörünün küresel büyüklüğü 12.7 trilyon dolarlık bir piyasa oluşturacak, gelecek onyılda genel büyüme yüzde 70 olacak, küresel hasılanın yüzde 14.6'sını meydana getirecek. Dünya inşaat sektörünün zirvesinde ABD yer alıyor.


Raporda Türkiye

Raporda "Nijerya, Vietnam ve Türkiye; Hindistan ve Çin gibi patlama gösteren piyasaların yanında en yüksek büyüme düzeyi deneyimini yaşayan ülkeler arasında bulunacak" tahmini yer aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler