Oya Baydar, Özyeğin Üniversitesi'nde

Özyeğin Üniversitesi, yakın tarihimizi en sarsıcı biçimde ele alan yazarlarımızdan Oya Baydar'ı "Savaş Çağı Umut Çağı" adlı kitabı etrafında dünyada yaşanan değişimler hakkında sohbet etmek üzere, 14 Nisan Perşembe günü Altunizade kampüsünde ağırlıyor.

Oya Baydar, Özyeğin Üniversitesi'nde
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 05.04.2011 - 13:01

Özyeğin Üniversitesi öğrencileri edebiyat dünyasının önde gelen isimleriyle buluşmalarına değerli Yazar Oya Baydar ile devam ediyor. Özyeğin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi ile Edebiyat Kulübü’nün ortaklaşa düzenlediği sohbet 14 Nisan 2011 Perşembe günü gerçekleştirilecek.

Üniversitenin Altunizade kampüsünde, 12.30-14.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek söyleşide, yazarın 60’lı yıllarda 20 yaşındayken kaleme aldığı “Savaş Çağı Umut Çağı” adlı kitabı üzerinden şu günlerde büyük bir değişim yaşamakta olan dünyanın gidişatı irdeleniyor olacak. Özyeğin Üniversitesi öğrencileri ile öğretim görevlilerinin ağırlıklı olarak katılması beklenen söyleşi, üniversite dışından da katılıma açık.

“Savaş Çağı Umut Çağı”, yarım yüzyıl öncesinin gençliğini anlatırken günümüze de ışık tutan bir roman. Oya Baydar’ın genç kaleminden hemen her kesimden gençliğin kendilerinden önceki kuşaklara verili ülke ve dünya siyasetine diklenişinin, bu diklenişte kendilerini ve kimliklerini arayışlarının öyküsü.


Oya Baydar kimdir?

1940 yılında İstanbul’da doğan Oya Baydar, ilk romanını on yedi yaşındayken yazdı. 1964’te İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nü bitirdikten sonra aynı bölümde asistan oldu. 1960 sonrasının hareketli siyasal-toplumsal ortamında sosyalist mücadeleye katıldı, edebiyata bütünüyle ara verdi. 1969’da İstanbul Üniversitesi’yle ilişkisi kesildi, Ankara Hacettepe Üniversitesi’ne sosyoloji asistanı olarak girdi. 12 Mart 1971 askerî müdahalesinde tutuklandı. Tahliye olduktan sonra Türkiye Sosyalist İşçi Partisi’nin kurucuları ve yöneticileri arasında yer aldı.  Yeni Ortam ve Politika gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı. 12 Eylül 1980 darbesinde yurtdışına çıkmak zorunda kaldı. On iki yıl Almanya’da sürgünde yaşadı. 1989’dan sonra yeniden edebiyata dönen Oya Baydar roman yazmayı sürdürüyor; barış ve demokrasi hareketinde aktif olarak yer alıyor.


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler