'Oyları düştüğü için hırçınlaştı'

Eğitim-Sen, 12 Haziran'da yapılacak genel seçimlerden önce, yaklaşık 9 yıldır iktidar olan AKP'nin "demokrasi karnesini" açıklayacak. Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, AKP'nin oy oranları düştüğü için son dönemlerde hırçınlaştığını belirterek, "AKP'nin demokrasi söylemi tamamen sahte ve aldatmacadır" dedi.

Yayınlanma: 09.06.2011 - 13:05
Abone Ol google-news

Eğitim-Sen, 12 Haziran Genel Seçimleri’ne kısa bir süre kala Türkiye’nin 81 ilinde “AKP’nin demokrasi karnesini” açıklamaya hazırlanıyor. AKP’nin iktidar olduğu yaklaşık 9 yıl boyunca yaptığı anti-demokratik uygumaların anımsatılacağı, AKP’nin söylemi ile politikaları arasındaki çelişkilere dikkat çekilecek eylemde, özellikle son dönemde AKP’nin kendisine yönelik eleştirilere karşın tahammülsüz tutumu da protesto edilecek. Türkiye’nin 81 ilinde alandarda açıklanacak demokrasi karnesinin Ankara’daki adresi Başbakanlık önü olacak. Yarın saat 13.30’da YKM önünde toplanacak Eğitim-Sen üyeleri ve eyleme destek veren gruplar Başbakanlık önüne yürüyerek AKP’nin “demokrasi karnesi”ni kamuoyuna açıklayacak.

'Gerçek yüzleri ortaya çıktı'

Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, genel seçim öncesinde AKP’nin gerçek yüzünün görünür hale geldiğini belirtti. AKP’nin bir önceki seçimde aldığı oy oranının düştüğünü kaydeden Yıldız, bu nedenle AKP’nin hırçınlaştığını kaydettti. Söz konusu hırçınlığın AKP’nin gerçek kimliğini ortaya koyduğunu ifade eden Yıldız, “Özgürlük, hoşgörü gibi kavramları çok sık kullandıklarını görüyoruz ama yalnızca doğal çevreye sahip çıkmaya çalışan Hopa halkının verdiği tepkinin ardından gelişen olaylar AKP’nin gerçek yüzünü ortaya çıkardı” diye konuştu. Yıldız, şunlar dile getirdi:

“AKP kendi yaklaşımı dışında yer alanlara, muhalefet etme hakkına, itiraz etme hakkına tahammülsüz. 8-9 yıl içerisinde AKP’nin anti-demokratik uygulamalarının pek çok örneği bulunuyor. AKP gibi düşünmüyorsan, öteki ve düşman ilan ediliyorsun. Bu tabloyu sembolik bir karne haline dönüştüreceğiz ve AKP’nin söyledikleri ile yaptıkları arasında bugünkü uygulamaları arasındaki farklılıkları biraz daha görünür hale getirmeye çalışacağız.”

‘Türkiye İran gibi oldu’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Hopa mitinginde polisin biber gazlı müdalesi nedeniyle Metin Lokumcu’nun yaşamını yitirmesinin ardından Hopa’da tam bir darbe havasının yaşandığını belirten Yıldız, AKP’nin Türkiye’de bir korku devleti oluşturmaya çalıştığına işaret etti. AKP’nin demokrasi söylemini çok sık kullandığını belirten Yıldız, Türkiye’nin bu yanıyla İran’ın rejimine benzediğini kaydetti. İran’daki rejimin de kendisini demokrasi söylemiyle güçlendirdiğini kaydeden Yıldız, “Bu anlamda Türkiye İran gibi oldu. AKP ayakta tutan da demokrasi söylemidir. Oysa bu tamamen sahte ve aldatmacadır. Hopa’dan başlayıp Ankara ve İstanbul’da yapılan uygulamalar, gözaltına alınırken ve gözaltı sırasındaki işkenceler AKP’nin gerçek yüzünü ortaya koyuyor” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler