"Özelleştirme" tepkisi

Özelleştirme kapsamındaki Yozgat'ın Sorgun ilçesindeki şeker fabrikasının çalışanları, ihale öncesinde fabrikayı gezmek isteyen şirket temsilcilerini fabrikaya sokmadı.

Yayınlanma: 12.11.2009 - 18:19
Abone Ol google-news

Geçen hafta sonunda yabancı ortaklı Savola şirketi temsilcilerini fabrikaya sokmayan işçiler, Gaziantepli olduğu belirtilen başka bir şirketin temsilcilerinin geleceğini duyunca, akşam saatlerinde fabrika önünde toplanıp, ateş yakarak nöbet tutmaya başladılar. Özelleştirme ihalesine girmeyi düşünen firma temsilcilerinin, fabrika önündeki kalabalığı görünce, içeriye girme girişiminde bile bulunmadan ilçeden ayrıldıkları belirtilmesine karşın, işçiler fabrika önünden ayrılmadı.

Fabrika önünde bir açıklama yapan Şeker-İş Sendikası Yozgat Şubesi Başkanı Ömer Macit, Turhal'da özelleştirmeye tepki mitingine katıldıklarını, aynı mitingin 15 Kasım Pazar günü de Kırşehir'de gerçekleştirileceğini bildirdi. Macit, ''Özelleştirme kapsamına alınan 6 fabrikanın bulunduğu illerde işçinin gösterdiği tepkiye milletvekilleri de ortak oluyor. Bizde ise bir kez olsun yanımıza bile gelmediler. Bu sadece biz işçilerin davası değildir. Sorgun'un, Yozgat'ın tüm ülkenin davasıdır. Herkes bu davaya sahip çıkmalıdır. Bu ülkeyi dışardan şeker alacak duruma düşürmemeliyiz'' dedi.

Şeker işçilerinin fabrika önündeki eyleminin sabaha dek nöbetleşe süreceği bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon