Özgürlük için alanlara

1 Mayıs ’la özdeşleşen Taksim bir kez daha işçilere ve tüm halka yasaklı. İstanbul’da 1 Mayıs Bakırköy’de kutlanıyor. Emekçiler sefalet ücretlerine, iş cinayetlerine, kıdem tazminatının yok edilmek istenmesine, taşeronlaşmaya, işsizliğe, çocuk emeğinin sömürülmesine, kadın istihdamının azaltılmasına, kadın cinayetlerine, BES’e “hayır” diyecek.

Yayınlanma: 30.04.2017 - 21:23
Abone Ol google-news

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin çeşitli kentlerinde etkinliklerle kutlanacak.

İSTANBUL

30 binden fazla polis görev yapacak. Bazı noktalarda yollar trafiğe kapatılırken, metro ve deniz otobüslerinde ise aksamalar olacak. İlk etkinlik bugün 09.00’dan itibaren meslek örgütlerinin Taksim Kazancı Yokuşu’na karanfil ve Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla başlayacak. Daha sonra DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin çağrısıyla aralarında çeşitli siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin de bulunduğu gruplar, saat 10.00’da Bakırköy’de toplanarak 11.00’de yürüyüşe geçecek. Bakırköy Halk Pazarı’nda saat 13.00’te başlayacak miting, konuşmalar ve çeşitli müzik gruplarının dinletisiyle sona erecek. Bazı sol gruplar ise 11.00’den itibaren Zincirlikuyu metrobüs durağında toplanarak Taksim’e yürüyecek. Etkinlik saatleri boyunca sabah saat 05.00 itibarıyla sadece Osmanbey, Taksim ve Şişhane metro istasyonlarının kapalı kalacağı ve bu metro istasyonlardan transit geçiş yapılacağı kaydedildi.

BAŞKENTTE ADRES KOLEJ MEYDANI

Ankara’da DİSK, KESK, TMMOB, ATO ve ASMMO 1 Mayıs’ı Kolej Meydanı’nda kutlayacak. Etkinlik 10.04’te Gar önünde 10 Ekim Katliamı ve 1 Mayıs Taksim şehitlerini anma ve karanfil bırakmayla başlayacak. Ardından saat 12.00’de Dikimevi Kutlugün kavşağından başlayacak yürüyüşün ardından Kolej Meydanı’nda miting yapılacak. Türk-İş ise 1 Mayıs kutlamaları için adı Anadolu Meydanı olarak değiştirilen Tandoğan Meydanı’nda 11.00’de toplanacak.

GÜNDOĞDU’DA KUTLAMA

İzmir'de ise 1 Mayıs Türk-İş, DİSK, KESK ve TMMOB tarafından Gündoğdu Meydanı’nda ortak kutlanacak. Saat 12.00’de toplanmaya başlayacak emekçiler taşeron düzenine, kıdem tazminatının gasbına, OHAL’e, gerici baskıcı, ırkçı eğitime, doğanın talanına, işçi katliamları ve kadın cinayetlerine karşı, sağlığın ticarileştirilmesine karşı, grev hakkının gasbına, iş güvencesinin kaldırılmasına karşı, grevli toplu sözleşmeli sendika hakkı için işçi ve emekçiler mitinge katılacak. İzmir’deki 1 Mayıs, saat 14.00’dan itibaren “Moğollar konseri” ile daha da renklenecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler