Özhaseki'den FETÖ savunması: Boydaklarla Cumhurbaşkanı ve başbakan da görüştü

Cumhur İttifakı'nın Ankara adayı Mehmet Özhaseki, hakkındaki FETÖ iddialarına yanıt verdi. Özhaseki, geçmişinde en ufak bir leke bulunmadığını ileri sürerek, 'Boydak'larla irtibatını 2014'ten sonra kestiğini söyledi.

Yayınlanma: 27.03.2019 - 16:12
Abone Ol google-news

Cumhur İttifakı AKP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, yerel seçim çalışmaları kapsamında bugün ilk olarak Ankara Sanayi Odası'nı (ASO) ziyaret etti. Odanın meclis toplantısına katılan Özhaseki, Ankaralı sanayicilere seslendi. 

'KAYSERİ'DEN FETÖ'DEN ATILAN BİR KİŞİ YOK'

Mehmet Özhaseki, ASO Başkanı Nurettin Özdebir'in kendisi hakkında ortaya atılan FETÖ iddiaları hakkındaki sorusunu yanıtladı. Siyasetin en çirkin yanının içinde bol yalan ve iftira barındırması olduğunu belirten Özhaseki şunları kaydetti:

"Bugün için belki faydası olur da, yarın Allah huzurunda nasıl cevap verecekler çok merak ediyorum. Geçenlerde CHP adayı arkadaş, bir ilçe toplantısında bas bas bağırdı; 'Amerika'ya gittin 40 kişiyle, 39'u tutuklu. Senin belediyenden 220 kişi atıldı FETÖ'den. Sen de FETÖ'nün başısın.' 'FETÖ'nün başı' diye bir iki tane FETÖ avukatına dava açtım. 1 sene 2 ay gün yediler. Bu arkadaşa açıp açmamayı düşünüyorum. 21 sene belediye başkanlığı yaptım. Bir gün olsun, gidip bunların o meşhur sohbetleri var ya, sohbetlerini gidip dinlemedim. 1 metrekare arsa vermeyen kaç belediye başkanı var, düşünün. Şimdi bunlara 1 metrekare arsa vermeyen biri olarak, bu sözler bana nasıl söyleniyor. Atadığım hiçbir daire başkanı, müdür, amir, genel sekreter FETÖ'den atılmadı. Nasıl olacak şimdi? Belediyeye yazı yazdım, bilgi edinme kanununa göre; '21 yıl belediye başkanlığı yaptım, 250'ye yakın üst düzey görevli atadım. Bunlardan FETÖ davasıyla ilgili atılan varsa, bana ismini bildirin' diye. Yok. Nasıl 220 kişi oluyor el insaf ya. Benim geçmişimi herkes bilir, böyle bir kaba üslup içinde bu çirkinliği söylemenin ne anlamı var."

'BOYDAK'LARLA OTURUP KALKMAYAN BAŞBAKAN VAR MIYDI?'

Geçmişinde en ufak leke dahi bulunmadığını iddia eden AKP'li Mehmet Özhaseki, şöyle konuştu:
"Ama tabii ki Kayseri sanayisinde Boydak'lardan kaynaklanan bir etkinlikleri, ağırlıkları vardı. 2014'e kadar, 'merhaba' demeyen, oturup kalkmayan bir tane bakan, başbakan, cumhurbaşkanı, vali, emniyet müdürü, MİT bölge başkanı var mıydı? Yok. Ne zaman ki o tarihten sonra bunların terör örgütü olduğu tescillendi, işte o zaman irtibatı kesmek lazım. Suçlu olduğu belli olunca ondan sonra irtibatı devam ettirmek tehlikeli diye düşünüyorum ben."

<haber-yatay:1293279>

NE OLMUŞTU?

Kayseri'de 12 Temmuz 2018'de görülen Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) davasında, eski Boydak Holding yöneticileri tutuklu sanıklar Hacı Boydak’a 11 yıl 10 ay 15 gün, Memduh Boydak’a 18 yıl, Şükrü Byodak’a 10 yıl, tutuksuz sanıklar Mustafa, Erol, Bekir ve İlyas Boydak ile Murat Bozdağ’a 7’şer yıl 6’şar ay hapis cezası verilmişti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler