Özkan'a Bahçeli'ye hakaretten ceza

Gazeteci Tuncay Özkan, bir köşe yazısında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada, 2 bin 290 YTL adli para cezasına çarptırıldı.

Yayınlanma: 24.11.2008 - 15:23
Abone Ol google-news

Bir köşe yazısında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan Gazeteci Tuncay Özkan, 2 bin 290 YTL adli para cezasına çarptırıldı.

Yargıtayın bozma kararının ardından Ankara 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülen davanın karar duruşmasında, Yargıç Mehmet Nuri Öztürk, Akşam Gazetesi'nde, 1 Mart 2003 tarihinde, Tuncay Özkan tarafından kaleme alınan ''Bugünlerimizi Aydınlatan Yazılar'' başlıklı köşe yazısında, dönemin Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bahçeli'ye ''basın yolu ile hakaret'' suçundan Özkan ve gazetenin sorumlu yazı işleri müdürü Özkan Saçkan'ın yargılandığını ve bu kişiler hakkında beraat kararı verildiğini anımsattı. Yargıtay 4. Ceza Dairesi'nin, Özkan Saçkan hakkındaki beraat kararını onadığını kaydeden Öztürk, Tuncay Özkan hakkında verilen beraat kararının ise bozulduğunu ifade etti.

Öztürk, Özkan'ın, eylemine uyan 765 sayılı TCK'nın 480/1-4. maddesi gereğince, 6 ay hapis ve 343 YTL adli para cezasına çarptırıldığını belirtti. Dava konusu eylemin, Bahçeli'ye kamu görevinden dolayı işlenmesi nedeniyle cezayı altıda bir oranında artıran mahkeme, 7 ay hapis ve 400 YTL adli para cezasına hükmetti.

Mahkeme, hapis cezasını paraya çevirerek, sanık Özkan'ı toplam 2 bin 290 YTL adli para cezasına çarptırdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler