Özyürek'ten "külliyen yalan" tepkisi

CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek, 29 Ekim'de Anıtkabir'de Başbakan Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal arasında geçen "erken seçim" diyaloguna ilişkin "külliyen yalan" şeklindeki sözlerine tepki gösterdi

Yayınlanma: 31.10.2009 - 14:08
Abone Ol google-news

CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek, Başbakan Erdoğan'ın, Anıtkabir'de CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'la arasında geçen "erken seçim" diyaloguna ilişkin "külliyen yalan" ifadelerini değerlendirdi. Anıtkabir'deki diyalogun "külliyen doğru" olduğunu söyleyen Özyürek şunları söyledi:
"Herhangi bir eksiği yanlışı yoktur. Ama sayın Başbakan bu konuşmayı bir erken seçim vaadi gibi değerlendirmek istemiyorsa o kendi takdiridir. Zaten AKP'nin bir erken seçime gidecek mecali kalmamıştır, yoktur. Biz bir erken seçim zorlaması için bu konuyu gündeme getirmedik. Sayın başbakanın imasından erken seçim talep ettiği şeklinde bir değerlendirmemiz oldu. O çerçevede ayaküstü sohbet yapılmıştır. Yapılan konuşmayı yalanlamak, 'külliyen yalandır" demek bir başbakana yakışmıyor. Bu konuşma yapılmıştır, basında yer alan şekli tümüyle doğrudur. Başbakan caymak istiyorsa kendi takdiridir."
 

"CHP'nin erken seçim talebi yoktur"

CHP'nin erken seçim diye bir talebi olmadığını da söyleyen Özyürek, sadece ayaküstü, 29 Ekim töreninde yapılan bir sohbetin basına yansıyan şeklinin tamamen doğru olduğunu ifade ettiklerini kaydetti. Özyürek "Bu da gösteriyor ki "Sayın başbakanla görüşmeler mutlaka kamera önünde yapılmalıdır. Kamera önünde yapılmayan konuşmaları sayın başbakan kolaylıkla inkar edebilmektedir." dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler