Pakdemirli: Elektrikli traktörün seri üretimi için 'delikanlı' birilerini arıyoruz

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ellerinde çalışan, testleri yapılmış, prototipi bitirilmiş bir elektrikli traktör olduğunu belirterek, "Bu işin seri üretimi için de Cumhurbaşkanımızın dediği gibi 'delikanlı' birilerini arıyoruz. İnşallah bu konuda birilerini cesaretlendirebilirsek biz bu işi yaptıracağız" dedi.

Yayınlanma: 14.11.2019 - 10:17
Pakdemirli: Elektrikli traktörün seri üretimi için 'delikanlı' birilerini arıyoruz
Abone Ol google-news

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Bakanlığının bütçesi üzerindeki görüşmelerde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Elektrikli traktörle ilgili John Deere'in Türkiye'den 10-15 sene geride olduğunu söyleyen Pakdemirli, "Bu Türkiye'nin başarısıdır. Türkiye bu konuda trene ilk atlama lüksüne sahip olabilir. Çalışan, testleri yapılmış, prototipi bitirilmiş bir elektrikli traktör elimizde var. Bu işin seri üretimi için de Cumhurbaşkanımızın dediği gibi 'delikanlı' birilerini arıyoruz. İnşallah bu konuda birilerini cesaretlendirebilirsek biz bu işi yaptıracağız" dedi. 

Pakdemirli, elektrikli traktörün prototipini yapan firmadan 20-30 tane alabilmek için bir ihale planladıklarının belirterek, "Patlar motorlu traktörün paralarını nasıl alabiliriz diye planlarını yapıyoruz. Yani ötekinden daha ucuz değil ama yakıt parası ödemiyoruz. Bu ihracat imkanları için son derece önemli" diye konuştu.







Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler