Pakistan Genelkurmay Başkanı Ankara'da

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Pakistan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Tarık Macid'e, ''Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Liyakat Madalyası'' tevcih etti.

Yayınlanma: 28.06.2010 - 10:43
Abone Ol google-news

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Türkiye'de bulunan konuk komutan Orgeneral Tarık Macid'i Genelkurmay Karargahı'nda askeri törenle karşıladı. İki ülke milli marşlarının çalınmasının ardından Orgeneral Macid, tören kıtasını denetledi.

Başbuğ ve Macid daha sonra TSK Liyakat Nişanı töreninin yapılacağı ''Şeref Salonu''na geçti. Burada ilk olarak, konuk komutanın öz geçmişi ve TSK Liyakat Madalyası beratı okundu.

Orgeneral Başbuğ, törende İngilizce yaptığı konuşmasına, ''Dost ve kardeş ülke Pakistan'ın Genelkurmay Başkanı Macid'i Türkiye'de görmekten duyduğum memnuniyeti bir kez daha ifade ediyor ve kendilerine tekrar hoş geldiniz diyorum'' diye başladı.

Pakistan ile Türkiye arasında tarihi geçmişe dayanan çok sıcak ilişkilerin olduğunu belirten Başbuğ, şöyle dedi:
''Bu ilişkileri sadece karşılıklı çıkar çerçevesinde izah etmek oldukça zordur. Hiçbir maddi çıkarın söz konusu olmadığı durumlarda dahi bu iki ulusun asil evlatları birbirlerine yardım elini uzatmada tereddüt göstermemişlerdir. Askeri şahsiyetlerin bu ilişkilerin gelişmesine katkısı büyük olmuştur. Burada kendisine Türk Silahlı Kuvvetleri Liyakat Nişanını sunacağımız General Macid, Pakistan Silahlı Kuvvetlerinin çeşitli kademe ve kurumlarında yıllarca başarıyla görev yapmış bir askerdir. Bu nedenle kendi ülkesinde birçok madalyayla taltif edilmiştir. Ancak burada Türk Silahlı Kuvvetleri adına kendisine takdim edilecek nişanın da ayrı bir önemi olduğunu düşünüyorum. Zira bu nişan, General Macid'in iki ülke silahlı kuvvetleri arasında var olan ilişkileri daha da geliştirme adına attığı önemli adımların bir göstergesidir. General Macid, Türk Silahlı Kuvvetleri Liyakat Nişanını, ülkemiz ve silahlı kuvvetlerimiz arasındaki yakın dostluk ve iş birliği kararlılığımızın bir göstergesi olarak kabul ediniz.''

Başbuğ, konuşmasını ''Kardeş Pakistan halkına refah ve mutluluk, Pakistan Silahlı Kuvvetlerine üstün başarılar diliyorum'' sözleriyle tamamladı.


Orgeneral Macid'in konuşması

Orgeneral Tarık Macid de TSK Liyakat Madalyası'nın kendisi için çok önemli olduğunu belirterek, bunun iki ülke arasındaki ilişkilerin en önemli göstergelerinden biri olduğunu söyledi.

Pakistan ve Türkiye arasında güçlü ilişkilerin olduğunu ifade eden Macid, bundan sonra ikili ilişkileri daha da geliştirmeye çalışacaklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından, Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Pakistan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Tarık Macid'e TSK Liyakat Madalyasını taktı ve madalya beratını takdim etti.
Daha sonra, Orgeneral Başbuğ ve eşi Sevim Başbuğ, Orgeneral Macid'i tebrik etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler