Pakistan istihbaratı teröre destek veriyor

WikiLeaks sitesi tarafından yayımlanan yeni belgelerde, Pakistan İstihbarat Teşkilatı'nın (ISI) teröristlerle işbirliği yaptığı ve onlara destek verdiği ileri sürülüyor.

Yayınlanma: 26.04.2011 - 08:29
Abone Ol google-news

Amerikalı askeri yetkililerce 2007 yılında hazırlanan rapora göre, ISI ''terörü destekleyen bir kurum'' olarak nitelendiriliyor ve raporda ISI'nın, El-Kaide, Taliban, Hamas ve Hizbullah gibi, Amerika için tehdit oluşturan 30'dan fazla örgütün adının geçtiği kara listede bulunduğu gösteriliyor.

WikiLeaks'in yayımladığı yeni belgelerde, Pakistan istihbaratı gibi Yemen istihbaratı da teröre destek veren örgütler listesinde yer alıyor.

Washington yönetimi, terörle mücadele çerçevesinde yıllardır Pakistan ve Yemen'e milyonlarca dolarlık yardım yapıyordu.

Pakistan'ı geçen hafta ziyaret eden ABD Genelkurmay Başkanı Amiral Michael Mullen ülkenin kuzeybatısında aktif olan Taliban'ın Hakkanı grubuyla ISI'nın iş birliği yaptığına dair ellerinde somut bilgiler olduğunu söylemişti.

ISI, WikiLeaks sitesinin yayımlanan son belgeyle ilgili bir açıklama yapmazken, Pakistan ve Afganistan topraklarında faaliyet gösteren militanlarla bağlantısı olduğu yönündeki suçlamaları sürekli reddediyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler