Pakistan'a füze saldırısı

Pakistan'da, pilotsuz ABD uçaklarının önceki gün Kuzey Veziristan'da önceki gün düzenlediği füze ateşinde, El Kaide faaliyetlerinin öncülüğünü yapanın Ebu Haris ve Peşaver'de örgütün faaliyetlerini yürüten Ebu Hamza'nın öldüğü iddia edildi.

Yayınlanma: 10.09.2008 - 09:12
Abone Ol google-news

Pakistanlı istihbarat yetkilileri, Pakistan'da, pilotsuz ABD uçaklarının önceki gün Kuzey Veziristan'da düzenlediği saldırıda 2'si El Kaide yetkilisi 4 militanın öldüğünü, bunlardan birinin örgütün Pakistan'daki aşiret bölgelerindeki faaliyetlerinden sorumlu olduğunun iddia edildiğini söyledi.

Üç istihbarat yetkilisi ölen militanların kimliklerini, Ebu Kasım, Ebu Musa, Ebu Hamza ve Ebu Haris olarak açıklarken, aşiret bölgelerindeki El Kaide faaliyetlerinin öncülüğünü yapanın Ebu Haris olduğunu kaydetti. Ebu Hamza'nın da Peşaver'de örgütün faaliyetlerini yürüttüğü belirtildi.

Görgü tanıkları ve istihbarat yetkilileri daha önce Kuzey Veziristan'ın Miranşah kenti yakınında eski Taliban komutanı Celaleddin Hakkani tarafından kurulan bir medrese ve evin bulunduğu bölgeyi hedef alan füze saldırısında, 10 militan, Hakkani'nin eşlerinden biri, baldızı, kızkardeşi, 2 yeğeni, 8 torunu ve bir akrabası dahil olmak üzere 24 kişinin öldüğünü açıklamışlardı. Bölge sakinleri, ölen militanlardan 5'inin El Kaide'ye üye ve bunlardan 3'ünün Arap olduğunu kaydetmişlerdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon