Panetta'dan "uçuşa yasak bölge" açıklaması

ABD Savunma Bakanı Leon Panetta, Suriye'de belli yerlerin uçuşa yasak bölge olarak kabul edilmesinin gündemde olmadığını söyledi.

Yayınlanma: 14.08.2012 - 13:18
Abone Ol google-news

Suriye'de "uçuşa yasak bölge oluşturulması" tartışmalarını değerlendiren Panetta, ABD'nin Suriye'de uçuş yasağı uygulamasını başlatabileceğini fakat bu "çok önemli politik karar"ın henüz verilmediğini açıkladı.

ABD'nin olağanüstü durumlar için yaptığı hazırlıklar arasında Suriye'de uçuş yasağı uygulanmasının da olduğunu ve bu kararı uygulamanın çeşitli zorlukları bulunduğuna değinen Panetta, Suriyeli muhaliflerin "Esad yönetiminin artan hava saldırıları"ndan korunma taleplerine rağmen, belli yerlerin uçuşa yasak bölge olarak kabul edilmesinin gündemlerinde olmadığını bildirdi.

Savunma Bakanı, ABD'nin Suriye'deki önceliğinin, kimyasal ve biyolojik silahların kullanılmasını engellemek ve muhaliflere silahsız insani yardım sağlamak olduğunu iddia etti.


"Pakistan Taliban'a karşı operasyon planlıyor"

Pakistan'ın, Taliban militanlarına karşı Afganistan sınırı yakınlarındaki bir bölgede askeri operasyon yürütmeyi planladığını ve konu hakkında ABD'ye bilgi verildiğini açıklayan Panetta, "Pakistan'ın Kuzey Veziristan bölgesinin Hakkani örgütü liderleri için bir sığınak görevi gördüğünü" ancak Pakistan ordusunun asıl hedefinin Taliban militanları olacağını açıkladı.


"Mısır'a ek askeri yardım yapılacak"

ABD Savunma Bakanı Panetta, Mısır'ın Sina Yarımadası'nda güvenliği sağlamasına katkı sağlamak amacıyla bu ülkeye ek askeri yardımda bulunacaklarını söyledi.

Uluslararası barıç gücü çatısı altında 800'e yakın ABD askeri Sina Yarımadası'nda görev yapıyor.

Sina Yarım Adası'nda 5 Ağustos'ta Mısır askeri birliklerine düzenlenen saldırıda 17 Mısır askeri hayatını kaybetmişti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler