Papa Francisco düşme tehlikesi geçirdi

Katoliklerin yeni Papası Francisco, Kardinaller Meclisi Dekanı Kardinal Angelo'yu selamlarken düşme tehlikesi geçirdi.

Yayınlanma: 15.03.2013 - 21:32
Abone Ol google-news

Papalıkta ikinci gününü geçiren Arjantinli Papa Francis, Clementine salonunda Kardinaller Meclisi üyeleriyle buluştu. Ruhani lider, burada yaptığı konuşmada, "Asla karamsar olmamalı ve şeytanın bize her gün sunduğu acıya teslim olmamalıyız" dedi.

Papa seçildikten sonra kendisine Francis ismini seçen Papa Jorge Mario Bergoglio, "Biz yaşlı Katoliklerin, günümüz dünyasının baştan çıkarıcı öğeleri karşısında savunmasız kalan genç nesillere karşı rehberlik etmesi gerekir" diye konuştu.

Papa'nın kardinallerle bir araya geldiği toplantıda Kardinaller Meclisi Dekanı Kardinal Angelo Sodano da Papa'ya kardinaller olarak hizmetinde olduklarını söyledi.

Yeni Papa Francis, Sodano'yu selamlamak üzere yerinden kalktığı sırada sendeleyerek düşme tehlikesi geçirdi.

Papa Francis, yarın da kendisinin seçimiyle sonuçlanan Papalık seçimi Konklav'ı takip için Vatikan'a akredite olan gazetecilerle bir araya gelecek.

Öte yandan, günlük basın toplantısında konuşan Vatikan Sözcüsü Rahip Federico Lombardi, Papa Francis'in aleyhinde bir kampanya yürütüldüğünü ifade ederek, Papa'nın Buenos Aires'te rahip olduğu, Arjantin'deki dikta rejiminin hüküm sürdüğü 1976 ile 1983 yılları arasında rejimin yaptığı insan hakları ihlallerine karşı sessiz kaldığı iddialarını reddetti.

Lombardi, Papa Bergoglio'nun hakkında Arjantin mahkemelerinde bir tane dahi suç iddiası bulunmadığını aksine Bergoglio'nun o dönem halkı, rejimin kötülüklerinden koruduğunu dile getirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler