Papa Franciscus Brezilya'ya "normal yolcu" gibi gidecek

Dünya Gençlik Günleri için Brezilya'nın Rio de Janeiro kentine gitmeye hazırlanan Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus'un, Alitalia'dan, kendisine özel bir hazırlık yapılmamasını istediği belirtildi.

Yayınlanma: 13.07.2013 - 19:08
Abone Ol google-news

Vatikan'a yakınlığıyla bilinen ''Vaticaninsider" isimili internet sitesinin haberine göre, Brezilya'nın Rio de Janiero kentinde 23-28 Temmuz'da düzenlenen Dünya Gençlik Günleri etkinliğine katılacak Papa Franciscus'un, yolculuğu için Alitalia firmasından için özel bir hazırlıkta bulunmamasını istedi.

Papaların yaptığı uzun seyahatlerde genellikle yatak hazırlanırken, Papa Franciscus'un Brezilya'ya yapacağı ilk uzun menzilli uçuşta "first class" koltuklarda uçacağı bildirildi.

Papa'nın ayrıca normal yolcular gibi Roma'nın en büyük havalanı olan Fiumicino'dan uçmak istediği, ikinci havaalanı olan ve genellikle protokol için kullanılan Ciampino'da rahatsızlık vermek istemediğini söylediği kaydedildi.

Sitedeki haberde, Papa Franciscus'un geçen 13 Mart'ta Katolik aleminin ruhani liderliğine seçilmeden önce kardinalken de ekonomi sınıfında uçtuğu hatırlatılarak, Papa için aslında first class'ın da lüks olduğu görüşüne yer verildi.

Haberde, Papa'nın isteğinin Alitalia firmasının işini kolaylaştırdığı da aktarılırken, firmanın Papa için özel uçak hazırlamayacağı Roma-Rio de Janeiro arasında normal tarifelerde kullandığı Airbus 330 modelinde bir uçağı hazır edeceği açıklandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler