"Paran yoksa öl"

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, ''İktidarın Sağlıkta Dönüşüm Projesi 'Paran yoksa öl' projesine dönüşmüştür'' dedi.

Yayınlanma: 23.09.2009 - 11:11
Abone Ol google-news

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, İzmir'de düzenlediği basın toplantısında, iyi başlayan projenin daha sonra kontrolden çıktığını, yürütülen politikaların sürdürülebilir olmadığını, yaşatılan memnuniyetin de yakın zamanda kızgınlığa dönüşeceğini savundu.

Yapıcı eleştiri ve uyarılarını çözümleri ile sunduklarını, ancak bunun dikkate alınmadığını belirten Aytun Çıray, şöyle konuştu:
''AKP hükümetinin yanlış uygulanan performans ve özel hastanelere hasta aktarma politikaları çökmüş ve sağlıkta 'kara delik' oluşmuştur. Şimdi ise bir kısım sağlık tüccarını zengin eden AKP modeli yüzünden oluşan kara deliğin kapatılabilmesi için Hükümet, vatandaştan para toplamaya ve elini vatandaşın cebine atmaya karar vermiştir. AKP hükümeti sağlıkta vatandaşımıza kaşıkla verdiğini sapıyla çıkaracaktır.''

DP Genel Başkan Yardımcısı Çıray, sağlık sektöründe talebin isteğe bağlı değil, zorunluluktan oluştuğunu anlatarak, şöyle devam etti:
''Bunun için hastaneye gitmek zorunda olan vatandaşları korumazsanız orada ummadığı harcamalarla karşılaşır. AKP iktidarının Sağlıkta Dönüşüm Projesi 'paran yoksa öl' projesine dönüşmüştür. Bu nedenle partimizin sağlık sistemi komitesi, 4S Sistemi 'Sürdürülebilir Sağlıklı Sağlık Sistemi' adlı bir proje hazırlamıştır. Bu projenin finansmanı konusunda çalışmalar yapılmaktadır. Ancak detayını seçim dönemi açıklamayı planlıyoruz.''
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler