Paris banliyösünde 'peçe' gerginliği

Fransa'nın başkenti Paris'in Tarappes isimli banliyösünde, bir kişinin peçeli eşine polislerin kimlik sormasıyla başlayan gerginliğin yatıştığı bildirildi.

Yayınlanma: 20.07.2013 - 11:15
Abone Ol google-news

Banliyöye bağlı Yvelines kasabası kaymakamlığında görevli Jean-Marc Galland, basına yaptığı açıklamada, peçeli kadına yönelik kimlik kontrolü sırasında eşinin, polise hakaret edip, darp etmeye çalıştığını iddia ederek, şahsın gözaltına alındığını söyledi.

Jean-Marc Galland, yaklaşık 200 ile 250 kişilik grubun gözaltına alınan kişinin tutulduğu karakola gelerek, taş ve cisimler attığını bildirdi.

Karakolun ilave güç takviyesi talep ettiğini belirten Galland, banliyöde asayişin şu an kontrol altına alındığını bildirdi. Polise hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan kişiye destek vermek amacıyla toplanan bir grubun, yine banliyöde çöp bidonlarını yakarak ve otobüs duraklarını tahrip ederek başlattığı protesto gösterileri sırasında 1 protestocu ile 4 polis memuru yaralanmıştı.

Polis, gösteriler sırasında 6 kişiyi gözaltına almıştı. Polis, göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullanmak zorunda kalmıştı. Fransa, 2011 yılında kamu ve kamuya açık yerlerde, "kamu güvenliği" gerekçesiyle peçeyi yasaklamıştı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon