Paris'te eğitim fuarı

Fransa Eğitim Bakanlığının himayesinde, 19–22 Kasım tarihlerinde Paris-Expo'da gerçekleştirilecek Avrupa Eğitim Fuarı'nda 12 Türk üniversitesinin tanıtımı yapılacak.

Yayınlanma: 17.11.2009 - 12:02
Abone Ol google-news

İstanbul Kültür Sanat Vakfı'ndan (İKSV) yapılan yazılı açıklamaya göre, Fransa'da ''Türkiye Mevsimi'' eğitim projeleri kapsamında değerlendirilen Avrupa Eğitim Fuarı'nın bu yılki onur konuğu Türkiye olacak.

Fuar merkezinde, Türk eğitim kurumlarına 60 metrekarelik bir alan tahsis edildi.
Garanti Bankasının desteğiyle hazırlanan Türkiye standında 12 üniversitenin uluslararası değişim programlarına ağırlık verilerek, Türkiye'deki üniversite yaşamının Avrupalı öğrencilere tanıtılması ve öğrencilerin Türkiye'yi seçmelerini sağlanması hedefleniyor.

Avrupa Eğitim Fuarı'nda yer alacak Türkiye standında, Anadolu, Bahçeşehir, Galatasaray, Giresun, İstanbul, İstanbul Teknik, İzmir Ekonomi, Kırıkkale, Koç, Marmara, Niğde ve Orta Doğu Teknik üniversiteleri tanıtılacak.

Her yıl çeşitli ülkelerden yüksek öğretim ve mesleki eğitim kurumları, konsolosluklar, eğitim enstitüleri ve öğrenci değişim programı kuruluşlarının katıldığı fuarda kuruluşlar, kendilerini kapsamlı bir şekilde tanıtma ve uluslararası ortaklıklar kurma fırsatını elde ediyor. Fuar süresince, her sene belirlenen bir tema etrafında birçok panel ve konferans da düzenleniyor.

Porte de Versailles'da yer alan fuar alanını her yıl yaklaşık 400 bin katılımcı ziyaret ediyor.
Türkiye ve Fransa'nın Dışişleri ve Kültür bakanlıklarının himayesinde, İKSV ve Culturesfrance iş birliğiyle gerçekleştirilen ve 31 Mart 2010'da sona erecek ''Fransa'da Türkiye Mevsimi'' kapsamında 14 farklı disiplinde toplam 441 etkinlik gerçekleştirilecek.
Temmuz ayından bu yana Fransa'nın dört bir yanında izleyicilerle buluşan ''Fransa'da Türkiye Mevsimi'', güncel ve klasik müzik, sahne sanatları, edebiyat, güncel sanat, sinema, tiyatro, dans, gastronomi, spor, eğitim, tasarım ve moda gibi farklı disiplinlerdeki etkinliklerle sürüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler