''Parmak bebek'' hayata tutundu

Tokat'ta, bir ay önce 750 gram olarak doğan ve ağırlığı 520 grama kadar düşen kız bebek, müşahede altında tutulduğu Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde hayata tutundu.

Yayınlanma: 14.12.2012 - 11:33
Abone Ol google-news

GOÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Resul Yılmaz, yaptığı açıklamada, bebeğin 24-25 haftalıkken, evde doğumla dünyaya geldiğini söyledi.

Bebeğin, doğumunun ardından Tokat Devlet Hastanesi'ne getirildiğini belirten Yılmaz, ''Devlet Hastanemiz 2. seviye bir hastane olduğu ve hastaya damardan beslenme, ileri girişimler yapılamayacağı için bebek takip tedavi amacıyla bize gönderildi'' dedi.

Fatma Zehra bebeğin doğduğunda 750 gram olduğunu ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

''PARMAK BEBEK''/FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

''Bebeklerde ilk bir haftada kilo kaybı olabilir. Bu bebeğimizin de ağırlığı 520 grama kadar düştü. Sonra kilo almaya başladı. Bebeğimiz 24-25 haftalıkken dünyaya geldiği için akciğerleri, beyni, gözü, bütün organları henüz tam gelişmedi. Bunun için bir süre damardan besleyeceğiz. Akciğerleri tam gelişmediği için basınçlı oksijen desteği veriyoruz. Bebeğimizi anne sütüyle minimal düzeyde besliyoruz. Doğum kilosuna yaklaştı sayılır, 680 gram oldu. Her şey yolunda giderse bebeğimiz 3 aylık olduğu zaman annesinin kucağına verebileceğiz. Şimdilik çok olumsuz bir şey yaşamadık. Sıkıntılar olabilir ama bu bebeğimizde şimdiye kadar çok ciddi bir problem yaşamadık.''

Hastanelerinin yaklaşık olarak 600 bin nüfusa hitap eden 3. seviye bir sağlık kurumu olduğunu vurgulayan Yılmaz, ''Biz Yeni Doğan Bakım Ünitesi olarak Ordu, Giresun, Yozgat, Çorum ve Amasya gibi illerden hasta kabul etmekteyiz. 680 gram olan bebeğimiz için de elimizden geleni yapmaktayız. Bebeğimizi seviyoruz, büyütmeye çalışıyoruz. Bebeğimiz inşallah büyüyecek ve annesine, babasına, ülkesine hayırlı bir evlat, vatandaş olacak'' ifadelerini kullandı.

Bebek Fatma Zehra Işkın'ın tedavisi sürüyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler